Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » IKEA ja Jyväskylän ammattiopisto muotoiluyhteistyöhön

IKEA Oy

IKEA ja Jyväskylän ammattiopisto muotoiluyhteistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2015 klo 10:00
Julkaisija: IKEA Oy

Valoinstallaatio muistuttaa valon merkityksestä ja järkevästä energian kulutuksesta

Jyväskylän IKEA-lähipisteessä on 27.11. alkaen nähtävillä Jyväskylän ammattiopiston puualan artesaaniopiskelijoiden toteuttama uniikki valoinstallaatio, jossa on hyödynnetty energiatehokkaita IKEA Led-valoja. Installaatiolla halutaan viestiä ihmisille valon merkityksestä ja järkevästä energia-ajattelusta jokapäiväisessä elämässä.  IKEA on mukana Pariisin ilmastokokouksessa ja on aiheen tiimoilta kutsunut muotoilu- sekä käsi- ja taideteollisuusalan oppilaitoksia kaikilla Suomen IKEA-paikkakunnilla toteuttamaan ilmastokysymyksiin herättelevät teokset.

Muutoksen majakka-installaatio kuvastaa suunnannäyttäjää, joka ohjaa kohti valoisampaa tulevaisuutta. Oppilaitosyhteistyötä kuudella IKEA-paikkakunnalla
IKEA Suomi järjestää kuudella paikkakunnalla Jyväskylässä, Espoossa, Vantaalla, Kuopiossa, Tampereella ja Raisiossa Valaistuminen-yhteistyökampanjan. Jokaiselta IKEA-paikkakunnalta on kutsuttu mukaan muotoilu- ja suunnittelualan opiskelijoita suunnittelemaan paikalliseen IKEA-pisteeseensä valon merkitystä kuvastava valoinstallaatio.

– IKEA Suomi halusi tavoittaa suomalaisia suunnittelijalupauksia ja tehdä heidän kanssaan jotakin, mikä herättäisi ihmiset miettimään, kuinka omat arkiset valinnat voivat vaikuttaa ympäristöön. Yksi tällainen teko on kodin lamppujen vaihtaminen energiatehokkaisiin Led-lamppuihin. Valoinstallaatiot herättelevät myös miettimään miten suuri merkitys valaistuksella on arjessa, kertoo Jyväskylän IKEA-lähipisteen johtaja Olli-Pekka Nyrölä.

– IKEA on monelle opiskelijallemme mielenkiintoinen mahdollinen tulevaisuuden työnantaja. Jyväskylän ammattiopiston puualan artesaaniopiskelijat pitivät IKEA Valaistuminen -projektia hienona näytön paikkana, minkä kautta myös harjoiteltiin yritysyhteistyössä toimimista. Teoksemme Muutoksen majakka kuvastaa toivoa, joka ihmisissä loistaa paremman ympäröivän maailman saavuttamiseksi, kuvailee tuotesuunnittelun ja visuaalisten aineiden opettaja Anni Honkala Jyväskylän ammattiopistosta.

Energiatehokkaat Led-valot osana kestävän kehityksen strategiaa
IKEA on sitoutunut  investoimaan tänä vuonna miljardi euroa ilmaston muutoksen torjumiseen. IKEA Group sijoittaa 600 miljoonaa euroa uusiutuvan energiaan ja IKEA Foundation 400 miljoonaa euroa tukeakseen alueita, joihin ilmastonmuutos vaikuttaa eniten.Investointien lisäksi IKEA itse pyrkii globaalisti täysin energiaomavaraiseksi vuoteen 2020 mennessä. Pohjoismaiden tasolla IKEA on ollut energiaomavarainen jo toukokuusta 2015 alkaen, kun 

Ruotsissa avattiin Glötesvålenin tuulipuisto. Lisäksi IKEA on mukana Pariisin ilmastokokouksessa 30.11.-11.12. yhteistyökumppanina ja sponsorina.

– Kestävä kehitys on yksi toimintamme kulmakivistä. Olemme olleet edelläkävijöitä muun muassa pakkaamalla tuotteemme litteään pakkaukseen, jolloin kuljetus on mahdollisimman ympäristöystävällistä. IKEA myös siirtyi myymään ainoastaan ympäristöystävällisiä Led-lamppuja syyskuusta 2015 alkaen, jatkaa Nyrölä.

Ostamalla Led-valon tukee hädänalaisia
IKEA lahjoittaa 29.11.–19.12.2015 välisenä aikana jokaisesta myydystä valaisimesta tai lampusta 1 euron uusiutuvien energiaratkaisujen kehittämiseen ja lasten koulunkäynnin tukemiseen pakolaisleireillä Aasiassa, Afrikassa ja Lähi-idässä YK:n Kansainvälisen Pakolaisjärjestön kautta. Viime vuonna Brighter Lives for Refugees -kampanja keräsi yli 10 miljoonaa euroa.

Valaistuminen-yhteistyö

  • Opiskelijoiden valoinstallaatiot paljastetaan yleisölle 27.11.
  • Jyväskylä: Jyväskylän ammattiopisto, puualan artesaaniopiskelijat
  • Espoo ja Vantaa: Aalto-yliopisto, tilasuunnittelun opiskelijat
  • Raisio: Turun Taideakatemia (Turku AMK), kuvataiteen opiskelijat
  • Tampere: Tampereen seudun ammattiopisto TREDU, käsi- ja taideteollisuusalan opiskelijat
  • Kuopio: Savonia ammattikorkakoulu, muotoilun opiskelijat
  • IKEA-asiantuntijaraati arvostelee teokset
  • Teokset ovat esillä vähintään kolme viikkoa

Kaikki installaatiot esitellään www.ikea.fi/valaistuminen sekä IKEA Suomen sosiaalisen median kanavissa Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä (@IKEASuomi).

Lisäkuvia suunnittelijoista ja julkistustilaisuudesta: pr.finland@ikea.com

Lisätietoja:
IKEA Suomi, viestintä, pr.finland@ikea.com, puh. 040 451 7856
Kirsi Gotthardt, viestintäjohtaja
Heidi Azinur, tuoteviestintäpäällikkö

IKEA kestävän kehityksen raportti: http://www.ikea.com/ms/fi_FI/pdf/sustainability_report/sustainability_report_2014.pdf

Liitteet:
Teosluettelo
Taustatiedote: IKEA tukee lahjoituksella valaistusta ja lasten koulunkäyntiä kriisialueilla
IKEA Vantaa: Aalto-yliopiston installaatio
IKEA Espoo: Aalto-yliopiston installaatio
IKEA Raisio: Turun Taideakatemian installaatio
IKEA Tampere: Tampereen TREDUn installaatio
IKEA Jyväskylä: Jyväskylän ammattiopiston installaatio
IKEA Kuopio: Savonia-ammattikorkeakoulun installaatio

Liitetiedostot

IKEA
IKEA-visio on luoda parempi arki mahdollisimman monille ihmisille. Visiomme ja liikeideamme mukaisesti tarjoamme kauniisti muotoiltuja, toiminnallisia, edullisia ja laadukkaita kodinsisustustuotteita, jotka on valmistettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. IKEA-konsernilla on 322 tavarataloa 28 maassa. IKEA-konserniin kuuluvissa tavarataloissa vieraili toimintavuoden 2014 aikana yhteensä 716 miljoonaa ihmistä ja IKEA-kotisivuilla 1,5 miljardia ihmistä. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa sekä lisäksi IKEA-lähipiste Jyväskylässä. IKEA-tuotteita voi ostaa myös nettikaupasta: www.IKEA.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs