Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Ikäihmisten perhehoitajien valmennus alkaa Tuusulassa

Tuusulan kunta

Ikäihmisten perhehoitajien valmennus alkaa Tuusulassa

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2016 klo 15:31
Julkaisija: Tuusulan kunta

Ikäihmisten perhehoitajien valmennuskurssi käynnistyy tällä viikolla Tuusulassa. Valmennukseen valittiin 15 ikäihmisten perhehoitajan työstä kiinnostunutta perhettä. Perheistä osallistuu valmennukseen noin 20 henkilöä. Valmennus on suunnattu niille, jotka harkitsevat ikäihmisten perhehoitajiksi ryhtymistä. 

Ikäihmisten perhehoidon käynnistäminen ja perhehoitajien valmennus on herättänyt kiinnostusta Tuusulassa. Joulu- ja tammikuussa pidettyihin ikäihmisten perhehoidon info-tilaisuuksiin osallistui lähes 60 kuulijaa. Ikäihmisten perhehoidon ennakkovalmennuskurssille tuli hakemuksia yhteensä 30 perheestä. Ensimmäiseen valmennusryhmään valittiin ne perheet, joiden arvioitiin voivan aloittaa perhehoitajana tämän vuoden aikana ja joiden arvioitiin palvelevan perhehoidon tavoitteita, mm. perhehoitoon sijoittuvien asiakkaiden näkövinkkelistä.

Valmennuksen tavoitteena on antaa ikäihmisten perhehoitajuutta harkitsevalle mahdollisuus saada ennalta riittävästi tietoa tehtävästä. – Lisäksi valmennus antaa perusvalmiudet toimia ikäihmisten perhehoitajana, Tuusulan vanhus- ja vammaispalveluiden päällikkö Jari Luoma kertoo. Hyvällä valmennuksella taataan myös perhehoitoon tuleville ikäihmisille mahdollisuus päästä valmennettuihin perheisiin ja tarjotaan laadukas, turvallinen ja luotettava perhehoito.

Valmennukseen sisältyy seitsemän iltaluentoa, kotitehtäviä ja kotikäynti ikäihmisten perhekotiin. Valmennuksen päätteeksi käydään vielä arviointikeskustelu. Valmennusillat järjestetään Tuusulan pääterveysasemalla arki-iltaisin klo 17–20. Ennakkovalmennus on edellytys ikäihmisten perhehoitajaksi ryhtymiseksi. Kurssi on osallistujille maksuton.

Perhehoito on uusi palvelumuoto kotihoidon ja palveluasumisen välissä

Tuusulassa ollaan tämän vuoden aikana käynnistämässä ikäihmisten perhehoitoa uutena palvelumuotona. Perhehoidolla tarkoitetaan ikäihmisen hoivan ja huolenpidon järjestämistä osa- tai ympärivuorokautisesti perhehoitajan yksityiskodissa tai hoidettavan kotona. Perhehoito tarjoaa uuden vaihtoehdon ikäihmisten hoito- ja hoivapalvelujen järjestämiseksi.

Perhehoitajan korvauksista ja vapaapäivistä päätettiin viime vuoden lopulla

Perhehoitajan tehtävästä maksetaan hoitopalkkiota ja kulukorvausta. Lisäksi hoidon käynnistämisestä aiheutuvista kustannuksista maksetaan korvaus. Tätä käynnistämiskorvausta voi käyttää esimerkiksi hankintoihin. Kulukorvauksella on tarkoitus kattaa esimerkiksi asumis- ja ruokakuluja. Tuusulan sosiaali- ja terveyslautakunta päätti korvauksista viime vuoden lopussa.

 

Lisätietoja: vanhus- ja vammaispalveluiden päällikkö Jari Luoma, Tuusulan kunta, p. 040 314 3379, etunimi.sukunimi@tuusula.fi

 

Tuusula on kestävästi kehittyvä kunta lentokentän läheisyydessä Helsingin metropolialueella. Luonnonläheisessä kulttuurikunnassa asuu yli 38 000 asukasta. Tuusulan keskuksia ovat Hyrylä, Jokela ja Kellokoski. www.tuusula.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs