Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Ikäihmisten palvelutori Poiju avasi ovensa Humalistonkadulla

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Ikäihmisten palvelutori Poiju avasi ovensa Humalistonkadulla

Tiedote.
Julkaistu: 04.09.2015 klo 14:15
Julkaisija: Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Yksilöllistä palvelua ikäihmisen tarpeiden mukaan

Ikäihmisten palvelutori Poiju tarjoaa neuvontaa ja ohjausta 65 vuotta täyttäneille turkulaisille ja heidän omaisilleen. Liikkeelle ei lähdetä valmiista vaihtoehdoista vaan asiakkaalle laaditaan häntä parhaiten tukeva palvelukokonaisuus, johon voi kuulua julkisen, yksityisen ja järjestöjen tuottamia palveluja.

Ikäihmisten palvelutori Poijun tiloissa on tehty remontti ja samalla toimintatapa on muuttunut. Nyt Turkuun avautuneelle palvelutorille on kerätty tiedot +65-vuotiaille tarkoitetuista palveluista riippumatta siitä, kuka palvelun tuottaa. Palveluohjaajat etsivät ikäihmiselle juuri hänelle parhaiten sopivan palvelukokonaisuuden, joka tukee ikääntyvää selviytymään kotonaan.

Ikäihminen ja hänen omaisensa saavat opastusta ja apua eri palveluvaihtoehtojen arviointiin yhteen puhelinnumeroon soittamalla.

– Olennaista uudistuksessa on myös se, että neuvontaa ja tietoa kaikista palveluvaihtoehdoista on tarjolla yhdessä paikassa, kertoo Turun kaupungin hyvinvointitoimialan vanhusten avopalveluiden johtaja Anne Vuorinen.

– Asiakasta ei välttämättä ohjata automaattisesti julkisten palvelujen pariin vaan niiden rinnalla tarjotaan kolmannen sektorin ja yritysten tuottamia palveluja ikäihmisen yksilöllisten tarpeiden mukaan, Vuorinen jatkaa.

Palvelutorilla voi asioida ilman ajanvarausta tai ajanvarauksella. Paikalla on aina kaksi palveluohjaajaa ja ohjausta on tarjolla myös ruotsiksi.

Ikäihmisten palvelutori Poijun uusi nimi ja toimintatapa syntyivät Sitran rahoittamassa Palvelutori Turussa -hankkeessa, joka päättyi maaliskuussa 2015. Hankkeen kohderyhmänä olivat kotona asuvat +65-seniorit, jotka eivät vielä ole tarvinneet säännöllisen kotihoidon apua.

 

Ikäihmisten palvelutori Poiju

Humalistonkatu 7b, 20100 Turku

Avoinna arkisin klo 9.00–15.00

 

Palveluohjaus arkisin klo 9.00–15.00 p. 02 262 6172

Ruotsinkielinen palveluohjaus klo 9.00–12.00 p. 050 373 1037

Sähköposti: ikaihmisten.palvelutori@turku.fi

 

Lisätiedot:

Anne Vuorinen, vanhusten avopalveluiden johtaja p. 050 595 5058, s-posti: anne.ma.vuorinen@turku.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs