Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Hyvinvointiyrittäjyyden kasvua pohjustetaan maakunnallisella kyselyllä

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Hyvinvointiyrittäjyyden kasvua pohjustetaan maakunnallisella kyselyllä

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2013 klo 08:41
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Etelä-Savo ikääntyy, sairastaa ja voi huonommin kuin muu Suomi keskimäärin. Alueellisen haasteen edessä hyvinvointipalveluja pitää kehittää kuulemalla hyvinvointiyrittäjiä, jotta kehittämistyö vastaa aitoihin tarpeisiin.

Mikkelin ammattikorkeakoulu selvittää Etelä-Savon alueen hyvinvointiyrittäjyyttä ja yritysten valmiutta alueen hyvinvoinnin lisäämiseen. Tietoja kerätään verkkokyselyllä, joka lähetetään hyvinvointialan yrittäjille perjantaina 27. syyskuuta.

Kyselystä saatavan tiedon hyödyntäminen
Kyselyn tavoitteena on kartoittaa kokonaiskuva maakunnan hyvinvointialan yrittäjyyden nykytilasta ja tulevaisuudennäkymistä. Tieto mahdollistaa yrittäjien aidoista tarpeista lähtevien uusien tuki- ja koulutuspalvelujen suunnittelun sekä verkostoitumismahdollisuuksien kehittämisen. Kyselyn tuloksista tiedotetaan syksyn aikana ja raportoidaan kevään 2014 aikana.

Etelä-Savossa hyvinvointiyrittäjyyden kasvu kääntyi laskuun 2000-luvulla
Hyvinvointialan yritystoiminta on uusi toimiala ja se on lähtenyt kasvuun 1990-luvun puolivälissä.   Etelä-Savo oli kehityksessä hyvin mukana 2000-luvun alkuun asti, mutta yritysten määrän kasvu on hidastunut 2000-luvulla. Kun koko maassa sosiaalipalvelualan yritysten määrä kasvoi vuosina 2000 - 2007 runsaat 80 %, oli kasvu Etelä-Savossa vain 26,5 %. (Sosiaalipalvelut Toimialaraportti 12/2009, TEM).  Muusta maasta poikkeava kehitys antaa aihetta panostaa hyvinvointialan yritystoiminnan kehittämiseen sekä kuntien palvelustrategioiden tarkasteluun asiakkaan eli palvelujen käyttäjän näkökulmasta.

Kysely on suunniteltu yhteistyössä Etelä-Savon Yrittäjien, Misetin, Itä-Suomen yliopiston, Etelä-Savon ELY – keskuksen, Etelä-Savon maakuntaliitto kumppanuuspöytä – hankkeen ja Mikkelin ammattikorkeakoulun kanssa. Kyselyssä keskitytään yritysten rekrytointiin, työvoiman saatavuuteen, koulutus- ja kehittämistarpeisiin, yrityspalveluiden toimivuuteen, tulevaisuuden suunnitelmiin ja toimialan haasteisiin.


Lisätietoja antavat
Johanna Hirvonen, yliopettaja, Mamk
p. 050 592 9894, johanna.hirvonen@mamk.fi

Marja-Liisa Laitinen, kehityspäällikkö, kestävä hyvinvointi, Mamk
Hyvinvointialan soveltavan tutkimuksen rakenteiden vahvistaminen – kehittämishanke
p. 040 826 6073, marja-liisa.laitinen@mamk.fi

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs