Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Hyvinvointi vahvasti esillä Lahden tiedepäivässä 12.11.

Lahden ammattikorkeakoulu

Hyvinvointi vahvasti esillä Lahden tiedepäivässä 12.11.

Tiedote.
Julkaistu: 07.11.2013 klo 15:45
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden tiedepäivä järjestetään tänä vuonna tiistaina 12.11. Tiedepäivä tekee tutuksi Lahden alueella toimivien yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen monipuolista tutkimus- ja kehitystyötä sekä alueellista vaikuttavuutta eli alueen ja sen ihmisten hyvinvoinnin edistämistä ja korkeakoulujen roolia siinä.

Monipuolinen ja monitieteinen ohjelma

Ohjelmassa näkyy muun muassa hyvinvointi ja terveys - myös viestinnän näkökulmasta. Sisällöissä valotetaan, miten ihmisiä kannustetaan ja innostetaan liikkumaan ja miten liikunnan avulla edistetään työkykyä ja työssäjaksamista. Esillä on innovatiivisia ja taidelähtöisiä menetelmiä organisaatioiden muuhunkin kehittämiseen. Ikääntyneiden hyvinvointia käsitellään useassa esityksessä ja myös sosiaali- ja terveysalan toimijoille on tarjolla uudenlaisia tutkimukseen pohjautuvia työkaluja vanhusten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin lisäämiseksi. Muita aiheita ovat esimerkiksi innovaatiot liiketoiminnassa, ympäristötutkimus ja ympäristökysymysten yhteiskunnalliset näkökulmat - tällä kertaa sekä historialliselta, juridiselta että esteettiseltä kannalta.

Päivitetty hyvä tieteellinen käytäntö (HTK) tutkijoiden tietoon Tieteen etiikasta ja tutkimusvilpin ehkäisemisestä on ajankohtaisluento, sillä Tutkimuseettinen neuvottelukunta uudisti vuonna 2012 yhteistyössä suomalaisen tiedeyhteisön kanssa tutkimuseettisen ohjeen hyvästä tieteellisestä käytännöstä ja sen loukkausepäilyjen käsittelemisestä. Ohjeisto tuli voimaan tämän vuoden maaliskuussa.

Tietokirjaraati on tieteen popularisointia Pirjo Hiidenmaan (Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia) vetämä tietokirjaraati päättää tämänvuotisen tiedepäivän. Kirjoja arvioivat päätoimittaja Heikki Hakala, professori Antti Karisto, yliopettaja Silja Kostia ja lukiolainen Antti Rönkä.

Tiedepäivä syntyy yhteistyöllä

Tapahtuman järjestävät Lahden Yliopistokampus, Lahden ammattikorkeakoulu ja HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, Vierumäen yksikkö. Järjestäjätahoista koottu, vuosittain vaihtuva ohjelmatyöryhmä on kerännyt tiedeseminaariin abstrakteja ja kutsunut puhujia päijäthämäläisestä tiedemaailmasta, kotimaisista ja kansainvälisistä yhteistyöverkostoista sekä muita ajankohtaisia asiantuntijoita. Paikkana on Fellmannia Lahden keskustassa ja tieteellisten esitysten lisäksi talossa on muuta yleisöohjelmaa kuten "Muotoile musiikkia"-taide-elämys sekä runoesitys Suomen presidentittäristä. Tapahtuma on avoin kaikille tieteestä, taiteesta ja oppimisesta kiinnostuneille.


Lisätiedot:


Lahden Yliopistokampus Pääsihteeri Senja Jouttimäki p. 050 595 8953 senja.jouttimaki(at)lahdenyliopistokampus.fi Viestintäsuunnittelija Anne Antila p. 050 406 2648, anne.antila(at)lahdenyliopistokampus.fi

Lahden ammattikorkeakoulu Tutkimusjohtaja Ilkka Väänänen p. 050 321 8895 ilkka.vaananen(at)lamk.fi

Nettiosoite http://www.lahdenyliopistokampus.fi  sekä http://www.lamk.fi 

Ohjelmatiivistelmä suoraan: http://www.lahdenyliopistokampus.fi/easydata/customers/lahdenyliopistokeskus/files/lahden_tiedepaiva/lahden_tiedepaiva_2013/lahden_tiedepaiva_2013_ohjelmataulukko_s8-9_nettiin.pdf

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs