Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Hyvevointia elämään opettaa lapsia ja nuoria hyveisiin

Yllätetään yhteiskunta

Hyvevointia elämään opettaa lapsia ja nuoria hyveisiin

Tiedote.
Julkaistu: 15.05.2014 klo 06:41
Julkaisija: Yllätetään yhteiskunta

Yllätetään yhteiskunta -ryhmä esittelee jälleen uuden idea lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Hyvevointia elämään on kokeilu, jossa pyritään löytämään toimivat tavat lasten ja nuorten kasvattamiseen hyveisiin. Hyvinvoinnin lisäämisen lisäksi kokeilu pyrkii ehkäisemään sosiaalisia ongelmia ja lisäämään oppilaiden motivaatiota koulunkäyntiä kohtaan sekä rakentamaan heidän tulevaisuuttaan yhteiskunnassa ja maailmassa.

 

Huolimatta siitä, että taustalla on Aristoteleen määritelmä hyveistä, kokeilu on varsin maanläheinen ja se toteutetaan lasten ja nuorten ehdoilla. Esimerkiksi kokeilussa mukana olevan Pakilan yläasteen oppilaat valitsevat itse lukuvuoden aluksi viisi oman luokkansa hyvettä eli ne ominaisuudet, joiden avulla uudesta luokasta tehdään toimiva ja hyvä. Syyskuun loppupuolella järjestetään pajaviikko, jossa tarkistetaan hyveiden kokonaisuutta ja määritelmiä sekä arvioidaan niiden siihenastista toteutumista. Lukuvuoden mittaan hyveet pidetään esillä, niitä edistetään eri tavoin ja niiden toteutumista mitataan ja arvioidaan. Pakilan yläasteen lisäksi kokeilussa ovat mukana Paloheinän ala-aste, päiväkoti Pakila sekä Pakilan seurakunnan päiväkerhot.

Tarkka dokumentointi

 

Toukokuuhun 2015 jatkuvan pilottihankkeen kuluessa Hyvevointia elämään -konsepti dokumentoidaan tarkasti ja siitä saatavat kokemukset kerätään ja analysoidaan huolellisesti. Syksyn 2015 kuluessa pilottihanke jalostetaan toimintamalliksi, joka on valmis otettavaksi käyttöön kaikissa Suomen peruskouluissa ja päiväkodeissa syksystä 2016 alkaen.

 

 

Hyvevointia elämään -kokeilu esitellään Pakilan yläasteella, Pilkekuja 10, 00660 Helsinki, maanantaina 19.5.2014 alkaen klo 13.

 

Lisätietoja: Antti Kylliäinen 050 5311 233

Ryhmä ennakkoluulottomia yritysjohtajia perusti Yllätetään yhteiskunta -ryhmän vuonna 2007 synnyttämään uudenlaista public-private-people -yhteistyötä. Yllätetään yhteiskunta -hankkeista pisimmälle on ehtinyt Kohti hiilineutraalia kuntaa eli HINKU, jota tällä hetkellä vetää Suomen Ympäristökeskus. Toinen merkittävä ja tunnettu idea on nuorten työttömyyden ehkäisemiseen pyrkivä Uusien mahdollisuuksien tori. Yllätetään yhteiskunta luo ennakkoluulottomia ja ennen näkemättömiä toimintamalleja yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen yritysten ja julkisen sekä kolmannen sektorin yhteistyönä. 

 

Lisätietoja: Jari Raitanen, 050 995 4440

info@devoi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs