Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Hyvän mielen viikko – iloa, läsnäoloa ja kohtaamisia yllättävissä paikoissa

Lahden kaupunki

Hyvän mielen viikko – iloa, läsnäoloa ja kohtaamisia yllättävissä paikoissa

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2015 klo 08:27
Julkaisija: Lahden kaupunki

 

Valtakunnallista Hyvän Mielen Viikkoa vietetään tänäkin vuonna viikolla 17 eli 20.-24.4.2015.

PETE Lahti – Päijät-Hämeen ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön Lahden alueverkosto haastoi Theatrum Olgan mukaan Hyvän mielen viikkoon. Koppi otettiin vastaan. Kohta hymyilyttää. Joukko lastenohjaajia, lähihoitajia sekä nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajia jalkautuu viikon aikana kaupunkikuvaan, bussipysäkeille, kauppakeskus Trioon ja sairaalaan. Hyvän mielen hyökkäyksiä ohjaa Lasse Kantola.

Hyvän mielen viikko haastaa lahtelaisia arkisiin pieniin hyvän mielen tekoihin: avaa ovi, hymyile, soita mummille, jätä viesti, nosta lastenvaunut linja-autoon, ole läsnä, kuuntele. Hyvän mielen rakentaminen, hymy ja toisen huomioiminen on vielä (toistaiseksi) verovapaata toimintaa.

Hyvän mielen viikolla paljon tapahtumia

  • Paluu lapsuuden leikkeihin. Ongintaa Aleksanterinkadun ja Trion läheisyydessä. Palkinnot kestävän kehityksen ja kierrätyksen aarteita!
  • Ketä haluat muistaa postikortilla? Kirjoita ja muista. Me postitamme sen. Korttien kuvat on ottanut valokuvaaja Sonja Siikanen.
  • Kukkaistytöt jakavat kevätkukkia kadunkulmissa.
  • Maksettuja kahveja. Kun kahvihammasta kolottaa, saattaa olla, että sinun kahvisi onkin maksettu valmiiksi.
  • Mennään Bussilla. Opiskelijat leimaavat satunnaisia bussimaksuja ja maksavat hyvän mielen matkan matkakortilla.
  • Halauspiste: tule ja halaa!

Lisäksi osa opiskelijoista vie esityksiä ja toiminnallisia kokonaisuuksia sairaaloihin sekä virastoihin. Opiskelijat ovat haastatelleet kevään aikana vanhuksia, lapsia ja nuoria. Syntyneestä materiaalista syntyi Hyvän mielen viikon haasteita, joita luetaan viikon aikana YLE:n Lahden radiossa taajulla 97,9 MHz.

Viikon aikana toteutetaan myös Voi hyvin työssä seminaarikiertue Heinolassa, Hollolassa, Päijät-Hämeen keskussairaalalla ja Lahdessa. Seminaarikiertueen järjestää Päijät-Hämeen ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön seutuverkosto. 

Lisätietoja:

Hyvän Mielen viikon ohjelma ja tapahtumat
Ohjaaja, draamapedagogi Lasse Kantola
p. 040 557 1749, lasse.kantola@dila.fi

Hyvän mielen viikko ja PETE Lahti
Päijät-Hämeen ehkäisevän työn Lahden aluekoordinaattori
Maija-Liisa Heikkinen
p. 050 387 8766, maija-liisa.heikkinen@lahti.fi 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs