Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » HelsinkiMission Kadonneet-kampanja: Onko sinun vanhemmiltasi kadonnut lapsi?

HelsinkiMissio

HelsinkiMission Kadonneet-kampanja: Onko sinun vanhemmiltasi kadonnut lapsi?

Tiedote.
Julkaistu: 17.01.2011 klo 12:00
Julkaisija: HelsinkiMissio

Onko sinun vanhemmiltasi kadonnut lapsi?

Jos huomaat olevasi yksi kadonneista lapsista, mene käymään tai ota puhelin käteen ja soita. HelsinkiMission vanhuskampanja ”Kadonneet” haastaa pitämään yhteyttä omiin vanhempiin ja isovanhempiin.

Moni lapsi on kadonnut kiireidensä nielemänä, ruuhkavuosiin tai uraputkeen, ei kuulu, ei näy.  Sen ovat kokeneet tuhannet suomalaiset vanhukset.

Pitkät yksinäiset päivät ja illat kuluvat hitaasti. Puhelin ei soi, eikä kukaan käy. Itse ei uskalla soittaa, kun on jonkun kerran kokeiltuaan saanut kärsimättömän vastauksen: nyt on kiire, soitellaan toisella kertaa. Se ”toinen kerta” tulee vain kovin harvoin, joskus ei ollenkaan.

Helsinki Mission vuoden 2011 vanhuskampanja, Kadonneet, haastaa kiireisiä lapsia ja lapsenlapsia pitämään yhteyttä vanhempiinsa ja isovanhempiinsa. Jokaisella äidillä ja isällä tulisi olla yhteys lapseensa vanhuuden viimeisiin päiviin saakka.

Kadonneet-kampanja näkyy ja kuuluu pääkaupunkiseudun katukuvassa, lehdissä ja radiossa. Jos huomaat olevasi yksi kadonneista lapsista, mene käymään tai ota puhelin käteen ja soita. Tee se heti, ja tee siitä tapa. Soittoasi odotetaan!

 

Konkreettista apua yksinäisyyteen

HelsinkiMissio on kampanjoinut vanhusten ja ikääntyneiden yksinäisyyden lievittämiseksi jo pian 10 vuotta. Tavoitteena on ollut sekä herättää keskustelua että saada konkreettista apua yksinäisille vanhuksille. Yksinäisyys on vanhusten suurimpia ongelmia. Se koskettaa tutkimusten mukaan noin 300.000 ikääntynyttä.

HelsinkiMission vanhuskampanjoiden tuloksena syntyneet Senioripysäkki-ryhmät tarjoavat apua yksinäisyyteen 30 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Tutkimusten mukaan ryhmät vähentävät tehokkaasti yksinäisyyttä.

Yksinäisyyden lievittämiseksi HelsinkiMissiossa toimii satoja vapaaehtoisia tukihenkilöinä, ryhmänohjaajina sekä muita vapaaehtoisauttajia tuoden apua erilaisiin arjen ongelmiin. Samoin jo 10 vuotta vapaaehtoisvoimin toiminut auttava puhelin, Aamukorva, on kuulolla vuoden jokaisena aamuna, yksinäisimpinä sudenhetkinä kello 5-9.

 

Lisätietoja:

Tiedottaja Jussi Mursula
puh. 0400-941489, jussi.mursula@helsinkimissio.fi

www.helsinkimissio.fi
www.kadonnut.fi

Lehdistömateriaalia: www.helsinkimissio.fi/?sid=368

HelsinkiMissio on vuonna 1883 perustettu sosiaalialan järjestö. Yhdistys toimii vanhusten, kriisinuorten ja erityisryhmien parissa yksinäisyyden lievittämiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Ammattiavun lisäksi toiminnan merkittävänä voimavarana on mittava vapaaehtoistoimijoiden verkosto. Pyrkimyksenä on jatkuva uusiutuminen, uusien sosiaalisten katvealueiden löytäminen ja avun piiriin tuominen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs