Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Helsingin sote-palveluverkon käsittely siirtyy syksyyn

Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Helsingin sote-palveluverkon käsittely siirtyy syksyyn

Tiedote.
Julkaistu: 23.05.2014 klo 16:47
Julkaisija: Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Sosiaali- ja terveysvirastossa valmistellaan parhaillaan vuoteen 2030 ulottuvaa sosiaali- ja terveystoimen palveluverkkosuunnitelmaa. Suunnitelma perustuu kolmenlaisiin palvelukeskuksiin: perhekeskus, terveys- ja hyvinvointikeskus ja monipuolinen palvelukeskus. 

Alkuperäisen suunnitelman mukaan sosiaali- ja terveyslautakunnan oli tarkoitus käsitellä asiaa ensimmäisen kerran 3.6. Asian valmistelu edellyttää kuitenkin hieman lisäaikaa, jonka vuoksi on päädytty siihen, että lautakunta käsittelee asiaa 26.8. 

Sosiaali- ja terveysvirasto on pyytänyt helsinkiläisiltä näkemyksiä palveluverkkosuunnitelmasta. Palautetta on saatu runsaasti ja palautteen perusteella on tarkoitus tehdä tarvittavia täsmennyksiä suunnitelmiin.  

Vuoropuhelua kuntalaisten kanssa 

Palveluverkkosuunnitelmaa koskevaan verkkokyselyyn vastasi yli 1 200 helsinkiläistä ja heistä yli 800 täsmensi näkemyksiään kyselyn lopun avovastaukseen. Edelleen auki olevaan lapsiperheiden verkkopaneeliin on osallistunut yli 330 perhettä. Palautetta pyydettiin lisäksi vanhusneuvostolta, vammaisneuvostolta ja palvelukeskusten asukasneuvostoilta. Helsinkiläiset ovat olleet aktiivisia ja lähettäneet näkemyksiä suunnitelmasta myös sähköpostilla ja palautejärjestelmän kautta. 

Helsinkiläisten antamien palautteiden käsittely on aloitettu ja tulokset kootaan lautakunnan käyttöön 26.8. kokousta varten. 

Päätöstä Kallion terveysaseman siirrosta ei ole tehty  

Kalasatamaan valmistuu vuonna 2017 uusi sosiaali- ja terveysasema. Suunnitelman mukaan uusi asema palvelisi Kalliota laajempaakin aluetta. Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen suunnitelmaa käsitellään lautakunnassa 26.8. 

Kaupunginvaltuusto on linjannut talousarvion käsittelyn yhteydessä, että Helsingissä käynnistetään vuoden 2014 aikana perhekeskuskokeilu. Tässä tilanteessa on tarkasteltu Kallion terveysaseman tilojen sopivuutta kokeilulle. Päätöksiä perhekeskuksen aloittamisesta ja sijoittumisesta ei ole tehty. 

Perhekeskuksen toimintamallin suunnittelu on vielä kesken. Tarkoituksena on suunnitella muun muassa sitä, mitkä kaikki palvelut keskitettäisiin perhekeskukseen ja mitkä palvelut toimisivat hajautettuna. Esimerkiksi neuvolapalveluita on ainakin osin tarkoitus jatkossakin tarjota useissa toimipisteissä. 

Lisätietoa netistä 

Lisätietoa suunnitelmasta ja sen etenemisestä kootaan verkkosivuille www.hel.fi/sote. Sivuille kerätään myös suunnitelmasta usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen. 

Lisätietoja:

  • Matti Toivola, virastopäällikkö, puh. 09 310 42215, matti.toivola(at)hel.fi
  • Pia Sutinen, perhe- ja sosiaalipalvelujen osastopäällikkö, puh. 09 310 62401, pia.sutinen(at)hel.fi
  • Hannu Juvonen, terveys- ja päihdepalvelujen osastopäällikkö, puh. 09 310 52481, hannu.juvonen(at)hel.fi
  • Juha Jolkkonen, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen osastopäällikkö, puh. 09 310 52482, juha.jolkkonen(at)hel.fi

Lähettäjä: Jaana Juutilainen-Saari, viestintäpäällikkö, Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto, puh. 050 380 9738, jaana.juutilainen-saari(at)hel.fi

Hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.
www.hel.fi/sote

Facebook

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs