Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan 9.4. kokouksen ennakkotiedote

Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan 9.4. kokouksen ennakkotiedote

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2015 klo 15:24
Julkaisija: Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta pitää seuraavan kokouksensa poikkeuksellisesti torstaina 9.4. klo 16.15 alkaen. Lautakunta käsittelee kokouksessaan muun muassa seuraavia asioita.

Apotin tarjouspyynnön hyväksyminen

Sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Apotin tarjouspyyntö. Hankintaprosessissa on vielä mukana kaksi yritystä, joille tarjouspyyntö lähetetään. Lautakunta jätti asian edellisessä kokouksessa 24.3. pöydälle.

Apotti tarkoittaa Helsingin, Vantaan, Kauniaisten, Kirkkonummen ja HUS:n käyttöön suunniteltavaa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojärjestelmää. Apotin käyttöönotto on suunniteltu alkavaksi vuonna 2017.

Lisätietoja Helena Ylisipola, tietohallinto- ja viestintäpalvelujen osastopäällikkö,
puh. 09 310 43366, helena.ylisipola(at)hel.fi

Vastuullisen alkoholinkäytön toimenpideohjelman väliraportti

Sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitellään, miten Helsingin vastuullisen alkoholinkäytön toimenpideohjelman toteutuksessa on viimeisen kahden vuoden aikana onnistuttu.

Ohjelman toteutuksessa on edetty tavoitteiden suuntaan. Alkoholin kulutus on kääntynyt Uudellamaalla laskuun. Koululaisten ja nuorten humalajuominen on vähentynyt. Tästä huolimatta alkoholin käyttö on edelleen Helsingissä liian korkealla tasolla.

Sosiaali- ja terveyspalveluissa tulee edelleen vahvistaa kulttuuria, jossa asiakkaiden ja potilaiden alkoholinkäyttö otetaan puheeksi. Alkoholin käytön AUDIT-testiä ja mini-interventiota eli alkoholinkäytön lyhytneuvontaa tulee käyttää nykyistä kattavammin.

Lyhytneuvonnassa asiakkaan alkoholinkäyttö otetaan puheeksi, tunnistetaan mahdollinen riskikulutus ja annetaan neuvoa alkoholin käytön vähentämiseksi.

Kaupungintasoisessa, yhdessä muiden viranomaisten ja järjestöjen kanssa toteutettavassa vuoteen 2016 ulottuvassa ohjelmassa on asetettu päämääräksi, että alkoholin kulutus vähenee Helsingissä, lapsia ja nuoria suojellaan alkoholilta ja alkoholin ongelmakäyttöön puututaan varhain.

Vastuullisen alkoholinkäytön toimenpideohjelman on valmistellut kaupunginjohtajan asettama työryhmä vuonna 2011. Kaupunginhallitus käsitteli ohjelman väliraportin kesällä 2013. Ohjelman toimeenpanoa varten asetettiin seurantatyöryhmä ajaksi 2013 - 2016. Kaupunginhallitus edellytti, että sille tuodaan väliraportti ohjelman toteutumisesta toukokuussa 2015.

Lisätietoa ohjelman toteutumisesta löytyy toimenpideohjelman väliraportista.

Lisätietoja Tarja Saarinen, erityissuunnittelija, puh. 09 310 48248, tarja.saarinen(at)hel.fi

Kokouksen esityslista liitteineen löytyy sosiaali- ja terveysviraston verkkosivuilta. Päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Lähettäjä Jaana Juutilainen-Saari, viestintäpäällikkö, puh. 09 310 42240, jaana.juutilainen-saari(at)hel.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs