Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan 2.12. kokouksen ennakkotiedote

Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan 2.12. kokouksen ennakkotiedote

Tiedote.
Julkaistu: 28.11.2014 klo 11:12
Julkaisija: Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan seuraava kokous on tiistaina 2.12. klo 16.15 alkaen.

Lautakunta käsittelee tässä kokouksessa sosiaali- ja terveysviraston esitystä vuoden 2015 käyttösuunnitelmaksi. Käyttösuunnitelmassa esitetään, miten ensi vuoden toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet saavutetaan.

Kaupunginvaltuuston hyväksymä sosiaali- ja terveysviraston talousarvio vuodelle 2015 on 2,2 miljardia euroa. Tästä sosiaali- ja terveyspalvelujen osuus on 1 461,8 miljoonaa euroa, toimeentulotuki 172,1 miljoonaa euroa, työllisyyden hoitaminen 32,5 miljoonaa euroa ja HUS-kuntayhtymä 521,8 miljoonaa euroa.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen talousarvio on 18 miljoonaa euroa pienempi kuin kustannustason nousulla korjattu vuoden 2014 toteumaennuste. Talousarvion noudattaminen edellyttää tuottavuuden parantamista palvelurakennetta keventämällä, erityisesti laitoshoitoa vähentämällä. Talousarvioon sisältyy myös tukipalvelujen 1,7 miljoonan euron säästövelvoite.

Talousarvion tavoitteiden saavuttamiseksi sosiaali- ja terveysvirasto jatkaa esityksen mukaan vuonna 2015 sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteensovittamista ja palvelujen uudistamista.

Vuonna 2015 kokeillaan 3-vuotiaiden lasten terveystarkastuksia ja hyvinvointitapaamisia päiväkodeissa. Helsinkiläisten omahoitoa ja itsehoitoa tuetaan sähköisillä palveluilla.

Terveysasemapalvelujen saatavuutta parannetaan niin, että helsinkiläinen saa kiireettömän vastaanottoajan nykyistä nopeammin. Kaikki päivystyspotilaat hoidetaan sujuvammin. Päihdevieroitusta tarvitseva voi hakeutua hoitoon ympäri vuorokauden keväästä 2015 lähtien.

Ikääntyneiden palveluissa määritellään ns. vanhuspalvelulain mukaiset vastuutyöntekijät sitä tarvitseville asiakkaille ja kehitetään kotihoitoa kansallisten suositusten ja tutkimustiedon mukaisesti. Kotihoitoon valmistellaan palveluseteli.

Lastensuojelussa lisätään perhetyön intensiivisyyttä ja sijaishuollossa suositaan perhehoitoa ja läheisverkostosijoituksia. Yhteistyötä kiinteistöviraston kanssa tiivistetään vuokra-asuntojen saamiseksi sosiaali- ja terveysviraston asiakkaille.

Ensi vuonna sosiaali- ja terveysvirasto valmistautuu sote-järjestämislain voimaanpanoon ja toimeentulotuen siirtymiseen Kelalle sekä uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän käyttöönottoon (Apotti).

Kokouksen esityslista liitteineen löytyy sosiaali- ja terveysviraston verkkosivuilta klo 12 alkaen. Päätöstiedote julkaistaan viraston verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Lisätietoja medialle: va virastopäällikkö Hannu   Juvonen, puh. 09 310 42215, hannu.juvonen(at)hel.fi

 

Lähettäjä: Jaana Juutilainen-Saari, viestintäpäällikkö, Helsingin sosiaali-   ja terveysvirastopuh. 050 380 9378, jaana.juutilainen-saari(at)hel.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs