Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Ennätysmäärä järjestöjä esittäytyy Turussa AMK-opiskelijoille

Turun ammattikorkeakoulu

Ennätysmäärä järjestöjä esittäytyy Turussa AMK-opiskelijoille

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2014 klo 10:34
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulun kolmas Järjestöextreme 23.10.2014 kerää mukaan ennätykselliset 51 järjestöä ja muuta toimijaa esittäytymään opiskelijoille lähes 100 hengen voimin. Tervetuloa haastattelemaan kokemusasiantuntijoita, järjestötyöstä kiinnostuneita opiskelijoita ja opettajia sekä järjestöväkeä!

Kerta kerralta kasvanut Järjestöextreme on tarkoitettu Turun ammattikorkeakoulun noin 350 sote-alan opiskelijalle ja opettajalle.

Järjestöt tarjoavat opiskelijoille mm. mahdollisuuksia tutustua tulevien asiakkaidensa arkeen mm. juomalla kahvit näkövammaisten Pimé Caféssa, liikkumalla pyörätuolilla, kommunikoimalla kuuron kanssa ja kohtaamalla eri vamma- ja sairausryhmien edustajia. Klo 9.00 omaa arkeaan peliriippuvaisen läheisenä sekä lukivaikeuksien ja syömishäiriön kanssa avaavat kokemusasiantuntijat Tarja Nordback, Kaisa Suovanen ja Pilvi Poutanen.

Sosiaali- ja terveysjärjestöt tarjoavat opiskelijoille kokemusasiantuntemuksen lisäksi mm. tietoa alan ammatillisesta osaamisesta ja vapaaehtoistoiminnasta. Lisäksi järjestöissä on tarjolla harjoittelupaikkoja.

Järjestöextremen teemana on Elämän ilo – välittäminen ratkaisee -Ihmisiä ei tulisi lähestyä pelkästään toiminnallisten rajoitteiden näkökulmasta, vaan sosiaali- ja terveyspalveluissa tulee vahvistaa sitä, mikä ihmiselle antaa voimaa ja iloa. Järjestöjen ammatillisella ja kokemusosaamisella on merkittävä rooli, kertoo yksi tapahtuman järjestäjistä, erityisasiantuntija Tuula Peltoniemi sosiaali- ja terveysalan kattojärjestöstä SOSTEsta.

- Tilaisuus antaa opiskelijoille mahdollisuuden kohdata ihmisiä, joiden arjessa selviytyminen on erilaista kuin monella muulla. Esimerkiksi kokemuspuheenvuorot kertovat omakohtaisia kokemuksia vamman tai muun haasteen kanssa selviytymisestä, toteaa koulutuspäällikkö Meeri Rusi Turun ammattikorkeakoulusta.

TERVETULOA HAASTATTELEMAAN OMAN ELÄMÄNSÄ ASIANTUNTIJOITA

torstaina 23.10.2014 klo 9 - 15 (Turun ammattikorkeakoulu, Ruiskatu 8)

Tapahtuman toteuttavat alueen sosiaali- ja terveysalan järjestöt, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry ja Turun ammattikorkeakoulu. Tapahtuman järjestelyt ovat osa opinnoissaan pidemmällä olevien oppimiskokemusta.

Lisätietoja:

Tuula Peltoniemi, puh. 050 540 0655, tuula.peltoniemi@soste.fi, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry

Kati Förbom, puh. 040 353 1269, kati.forbom@students.turkuamk.fi, sosionomi (AMK) -opiskelija, Turun AMK

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs