Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Elina Pekkarisen Stadilaispojat, rikokset ja lastensuojelu saatavilla PDF-verkkojulkaisuna

Nuorisotutkimusseura ry

Elina Pekkarisen Stadilaispojat, rikokset ja lastensuojelu saatavilla PDF-verkkojulkaisuna

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2015 klo 11:52
Julkaisija: Nuorisotutkimusseura ry

Pahantapaisten ja rikoksiin syyllistyneiden lasten hoito on perinteisesti kuulunut Suomessa lastensuojelun vastuualueeseen. Turvattomuuden ja pahantapaisuuden välistä yhteyttä on merkityksellistetty lastensuojelussa eri tavoin eri aikoina. 1940-luvulla rikoksiin syyllistynyt lapsi leimattiin psykopaatiksi ja rikollistyypiksi, joka pyrittiin eristämään yhteiskunnan suojelemiseksi. Lapsen auttamista, tukemista ja sopeuttamista painottaneen ajanjakson jälkeen yhteiskuntaa on jälleen 2000-luvulla ryhdytty suojelemaan asettamalla vaarallisena pidetylle lapselle rajoja turvallisuuden ja riskeihin puuttumisen nimissä.

Laajan ja sisällöltään rikkaan asiakirja-aineiston kautta Pekkarinen kuvaa, miten lapsen perhe, naapurusto, koulu, poliisi ja sosiaalityö ovat ajan mittaan reagoineet lasten rikoksiin ja niin tehdessään tuottaneet erilaisia poikkeavan lapsen positioita.

Stadilaispojat, rikokset ja lastensuojelu on tarkka ja kiinnostava kuvaus lastensuojeluprosessien historiallisesta muutoksesta Suomessa ja samalla viiden helsinkiläispojan elämästä monitahoisessa sosiaalisessa todellisuudessa.

Elina Pekkarinen: Stadilaispojat, rikokset ja lastensuojelu. Viisi tapaustutkimusta kuudelta vuosikymmeneltä.

Nuorisotutkimusverkosto/Nuorisotutkimusseura, verkkojulkaisuja 86. Helsinki 2015.

ISBN 978-952-5994-84-1, 214 s.

PDF-julkaisun suora osoite: http://www.nuorisotutkimusseura.fi/julkaisuja/stadilaispojat_rikokset_ja_lastensuojelu.pdf

Nuorisotutkimusverkoston verkkojulkaisut: http://www.nuorisotutkimusseura.fi/julkaisut/verkkojulkaisut

 

Kirja on edelleen saatavilla myös painettuna kirjana (Nuorisotutkimusverkosto/Nuorisotutkimusseura, julkaisuja 102. Helsinki 2010, 25 euroa). Tilaukset: http://www.nuorisotutkimusseura.fi/catalog/kirjat/stadilaispojat. Teosta saa myös seuraavista kirjakaupoista Helsingissä: Kurvin Kirja (Hämeentie 48), Rosebud Kolmen Sepän Kirjakauppa (Kaivopiha), Kirja & Kahvi (Vuorikatu 7), Tiedekirja (Snellmaninkatu 13) ja Tampereella: Juvenes-kirjakauppa (Tampereen yliopiston päärakennus). Myös kaikkiin muihin kirjakauppoihin Suomessa kirjaa voi tilata.

Nuorisotutkimusseura ry on tieteellinen seura, joka edistää nuorisotutkimusta Suomessa ja kansainvälisesti. Nuorisotutkimusverkosto on seuran osana toimiva tutkijayhteisö, joka tuottaa monitieteistä akateemista tutkimusta sekä vaikuttaa tutkimuksillaan yhteiskuntapolitiikkaan ja nuorisotyön kehittämiseen. Nuorisotutkimusseuran julkaisusarjassa julkaistaan niin akateemista kuin soveltavaakin tutkimusta sekä yhteiskunnallisia puheenvuoroja. Seura julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Nuorisotutkimus-lehteä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs