Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Demarinuoret: Jutta Urpilaisen allekirjoitettava Tahdon2013 –kansalaisaloite heti huomenna

Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Demarinuoret: Jutta Urpilaisen allekirjoitettava Tahdon2013 –kansalaisaloite heti huomenna

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2013 klo 12:04
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Demarinuoret vaatii SDP:n puheenjohtajaa Jutta Urpilaista allekirjoittamaan kansalaisaloitteen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Puoluejohdon on asetuttava tukemaan aloitetta ja koottava SDP:n eduskuntaryhmä, jäsenistö ja kannattajat aloitteen taakse.

– Tasa-arvoinen avioliittolaki lisää yhdenvertaisuutta ja antaa vapauden olla oma itsensä. Tämä ei ole omatunnon kysymys, vaan kyse on arvoista, joita sosialidemokraattinen liike on edistänyt koko historiansa ajan. Kansanedustajien ja koko liikkeen on taisteltava yhteisessä rintamassa ennakkoluuloja, ahdasmielisyyttä ja syrjintää vastaan, vaatii puheenjohtaja Joona Räsänen.

Suomi on ainoa Pohjoismaa, joka ei ole vielä hyväksynyt yhtäläisiä oikeuksia eri sukupuolta oleville pareille. Laki on voimassa esimerkiksi useissa muissa Euroopan maissa ja Yhdysvaltojen osavaltioissa. On käsittämätöntä, että monessa asiassa edistyksellinen suomalainen yhteiskunta jää jatkuvasti jälkeen ihmisoikeuksien edistämisessä.

- Kyse on yksinkertaisesta asiasta eli aikuisten ihmisten oikeudesta rakastaa toisiaan ja virallistaa oma parisuhteensa. Kirkollisiin asioihin aloite ei puutu, vaan siellä saa edelleen tehdä omat päätökset kuten tähänkin asti. Laki ei myöskään pakota ketään katsomaan toisten makuuhuoneisiin. Mikä tässä siis on niin vaikeaa?, puheenjohtaja Räsänen kysyy.

 

Lisätiedot:

Joona Räsänen

gsm. 050 547 5590

Puheenjohtaja

Sosialidemokraattiset Nuoret ry - http://www.demarinuoret.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs