Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Demarinaiset: turvaa ja hoivaa yksilöllisesti

Sosialidemokraattiset Naiset

Demarinaiset: turvaa ja hoivaa yksilöllisesti

Julkaistu: 16.12.2013 klo 13:51
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Naiset

Kannanotto

 

Turvaa tarvitaan joskus oman kodin ulkopuolelta. Demarinaisten mielestä on erinomaista, että hallituksen rakennepaketissa on selkeästi ilmaistu turvakotien rahoituksen siirtäminen valtion vastuulle. Tällä hetkellä Suomessa ei ole riittävää määrää turvakoteja. Olemassa olevat turvakodit sinnittelevät, sillä kuntien tekemät maksusitoumukset ja avustuksen eivät riitä vakaan toiminnan ylläpitoon. Yksikin lyönti on liikaa, siksi turvakotitoiminta on korvaamatonta sosiaalipalvelua hädässä oleville.

 

Sairaalahuone ei ole koti

 

Demarinaiset ymmärtävät ihmisten huolen ikäihmisten sosiaali- ja terveyspalveluiden riittävyydestä nyt ja tulevaisuudessa. Siksi on hyvä, että hallituksen rakennepaketissa on toteutettu vanhuspalvelulain tarkoitusta: sairaalahuone ei ole oikea sija niille vanhuksille, jotka muilla palvelujärjestelyillä voivat asua sairaalan ulkopuolella. Terveyskeskuksen vuodeosasto ei ole koti, vaan hoitopaikka.

 

Henkilökohtainen palvelusuunnitelma, jossa kartoitetaan apua tarvitsevan ihmisen tuen tarve, kunnioittaa inhimillistä ja arvokasta elämää. Omaishoitajan omaa jaksamista helpottavat hoidettavan kuntouttavat intervallijaksot erilaisilla kuntoutusosastoilla, joita voivat toteuttaa myös terveyskeskusten vuodeosastot tai nykyiset vanhusten hoitokodit. Kotipalvelun ammattilaiset huolehtivat vanhuksen perustarpeista vuoden jokaisena päivänä. Yksin asuvat, joiden itsenäinen liikkuminen rajoittuu asuntoon, kaipaavat turvallista asuinympäristöä, juttuseuraa ja ulkoiluttajaa. Käyttämällä tehokkaasti sekä sosiaali- että terveyspalveluja ketään ei jätetä pulaan.

 

Demarinaisten hallitus 16.12.2013

 

Lisätietoja:

 

Tuula Peltonen

Kansanedustaja (sd.)

Riksdagsledamot

Member of Parliament

Chair of the Social Democratic Women of Finland

Vice President of PES Women

Vice President of Social International Women

+358 50 512 2156, +358 9 432 3076

www.tuulapeltonen.fi


Tuula Petäkoski-Hult

Demarinaisten varapuheenjohtaja, FT; THM

+358 40 527 0997

Sosialidemokraattiset Naiset on SDP:n feministinen naisjärjestö, joka koostuu kaikenikäisistä, edistyksellisistä naisista. Tavoitteenamme on tasa-arvoinen, suvaitsevainen ja moniääninen yhteiskunta, jossa myös heikompien ryhmien äänet kuuluvat kirkkaasti. Sosialidemokraattiset Naiset. Hyvinvoinnille välttämätön. www.demarinaiset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs