Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Caritakselle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Suomalaisen Työn Liitto

Caritakselle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Tiedote.
Julkaistu: 10.03.2015 klo 17:09
Julkaisija: Suomalaisen Työn Liitto

Oululaisille Caritas Lääkärit Oy:lle ja Caritas Palvelut Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus. Caritas Yhteisöön kuuluvat yhtiöt tuottavat monipuolisia sosiaali- ja terveyspalveluja Oulun seudulla. Yhteisön taustalla vaikuttaa vuonna 1998 perustettu Caritas-Säätiö, jonka kautta palveluyhtiöiden tuotot ohjataan yleishyödylliseen toimintaan ja hyvän tekemiseen siellä, missä apua eniten tarvitaan.

Yhteiskunnallinen yritys -merkki voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia tai ekologisia ongelmia ja ne käyttävät myös vähintään puolet voitostaan tähän. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen, toiminnan avoimuus, eettisyys ja jatkuva kehittäminen. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti.

- Emme tavoittele pikavoittoja, vaan haluamme luoda uudenlaisia palveluja, joilla on aidosti merkitystä ja vaikutusta ihmisten arjen hyvinvointiin. Olemme määrätietoisesti kehittäneet toimintaamme missiomme mukaisesti eli edistämme toiminnallamme vanhusten ja vammaisten asumisoloja ja kuntoutusta kristillisen diakonian hengessä. Merkki viestii vahvasti sidosryhmillemme ja asiakkaillemme, että toiminnallamme on vahva arvoperusta ja siitä, mihin rahat käytetään, sanoo Caritas-Säätiön johtaja Heikki Keränen.

– Yhteiskunnallinen yritystoiminta tarjoaa uudenlaisen näkökulman pohdittaessa suomalaisen hyvinvointivaltion tulevaisuutta. Yhteiskunnallinen yrittäminen on aitoa yritystoimintaa ja nämä yritykset kehittävät jatkuvasti toimintaansa ja luovat uusia palvelumalleja vastuullisesti. On ilo saada Caritas mukaan tähän hyvään ja kasvavaan joukkoon Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta toteaa.

 

Lisätietoja

Heikki Keränen, johtaja, Caritas-Säätiö, 040 574 7126, heikki.keranen@caritaslaiset.fi

Niina Ollikka, Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto, 040 674 8773, niina.ollikka@avainlippu.fi

Liitetiedostot

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita. www.suomalainentyo.fi

Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. www.suomalainentyo.fi/yrityksille/yhteiskunnallinen-yritys

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs