Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Avoimet harjoitukset tiistaina 6.9. kaupunginteatterin Suurella näyttämöllä

Lappeenrannan kaupunginteatteri

Avoimet harjoitukset tiistaina 6.9. kaupunginteatterin Suurella näyttämöllä

Tiedote.
Julkaistu: 31.08.2016 klo 13:46
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunginteatteri

Mitä toivoisit itsellesi ja läheisillesi? Että sitten joskus olisi joku hyvä katse, joku lämmin käsi saattamassa?

Lappeenrannan kaupunginteatteri avaa ovet näytelmän Kuin ensimmäistä päivää harjoituksiin 6. päivä syyskuuta klo 18. Kaikille avoimet harjoitukset on maksuton tilaisuus, johon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tilaisuus järjestetään kaupunginteatterin Suurella näyttämöllä (kauppakeskus IsoKristiina, 3. krs).

Harjoitukset kestävät tunnin klo 18–19, jonka jälkeen on puoli tuntia aikaa käydä vapaata keskustelua näytelmästä. Tilaisuus päättyy klo 19.30. Paikalla on näytelmän ohjaaja Iiris Rannio ja koko muu taiteellinen työryhmä. Näytelmässä on mukana kaikki talon näyttelijät Turo Marttilaa lukuun ottamatta sekä 5-vuotiasta tyttöä esittävä avustaja. 

Syyskuun 16. päivänä ensi-iltaan valmistuva tragikomedia on Anna Krogeruksen kirjoittama Kuin ensimmäistä päivää. Lepolan hoitokodin arkeen sijoittuva ajankohtainen näytelmä kuvaa inhimillisesti, elämänmakuisesti ja reippaalla huumorilla hoitokodin kovenevia tehokkuusvaatimuksia, pätkätöitä ja resurssipulaa.

Tarinan päähenkilö on perushoitaja Ritva (Marja-Liisa Ketola), joka on koko ikänsä pitänyt huolta toisista ihmisistä. Mitä kiireisemmiksi olosuhteet käyvät, sitä useammin asiat kaatuvat Ritvan niskaan. Mutta vaikka työntekijöiden jaksaminen on lujilla, välittyy hoitajien ja asukkaiden kohtaamisista kuitenkin kunnioitus, ystävyys ja huolenpito. 

Anna Krogeruksen näytelmäteksti on syystäkin palkittu. Vaikuttavan tarinan, kiinnostavien henkilöiden ja huumorin keinoin se nostaa esiin tärkeitä kysymyksiä tämän päivän työelämästä ja elämästä ylipäätään. 

Tervetuloa seuraamaan syksyn avausnäytelmän harjoituksia! 

Kuvateksti: Kuvassa Marja-Liisa Ketola ja Hertta Viinikainen, kuva Ari Nakari

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Teatterinjohtaja Timo Sokura, puh. 040 670 0508
timo.sokura@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs