Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Autoavustajat auttavat liikuntarajoitteisia Lahden kaupunkialueen busseissa

Lahden kaupunki

Autoavustajat auttavat liikuntarajoitteisia Lahden kaupunkialueen busseissa

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2015 klo 13:17
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin vammaispalvelut ja Lahden Seudun Liikenne (LSL) auttavat liikuntarajoitteisia henkilöitä käyttämään esteettömiä LSL:n busseja Lahden kaupungin alueella 1.6.–31.7.2015. Tarkoituksena on tutustuttaa kaupunkilaisia esteettömiin busseihin ja rohkaista heitä niiden käyttöön. Samalla saadaan kokemuksia ja kehitysehdotuksia esteettömien bussien käytöstä.

Auttamassa on Lahden kaupungin palkkaamia kesätyöntekijöitä maanantaista perjantaihin kello 8–16. Autoavustajat tunnistaa autoavustajatunnuksesta eli isosta sinisestä pinssistä. Bussit, joissa avustaja on auttamassa, tunnistaa tuulilasissa olevasta sinisestä autoavustaja-kyltistä.

Apua kohdennetaan niille reiteille, joilla kulkee liikuntarajoitteisia henkilöitä. Reitin varrelle on pyritty keräämään keskeiset sairaalat, isoja palvelutaloja ja kauppaliikkeitä. Aluksi apua on linjoilla 35, 32, 17, 1 ja 1T. Linjoilla saattaa tapahtua muutoksia, mikäli avun tarve havaitaan muualla suuremmaksi. Ajantasaiset tiedot linjoista http://www.lsl.fi/

Lisätietoja:
Katja Suhonen
joukkoliikennesuunnittelija
p. 044 416 3902, katja.suhonen@lahti.fi

Harri Koivu
vammaispalvelujen päällikkö
p. 044 416 3821, harri.koivu@lahti.fi

Mirja Nevalainen
johtava sosiaalityöntekijä
p. 044 018 7010, mirja.nevalainen@lahti.fi

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs