Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Ateriatuen tarve kasvaa veteraanien ikääntyessä

Sotiemme Veteraanit

Ateriatuen tarve kasvaa veteraanien ikääntyessä

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2016 klo 12:00
Julkaisija: Sotiemme Veteraanit

Sotiemme Veteraanit aloittaa keräyksen, jossa kerätään rahaan pienituloisten veteraanien aterioihin. Pienimmillään veteraanin eläke on reilu 900 euroa kuukaudessa. Kotiin kuljetettu lounas maksaa keskimäärin 10 euroa. Tavoitteena on 30 000 lounasta. Veteraaniliittojen koko varallisuudella olisi saanut vuoden alussa jokaiselle veteraanille viisi ateriaa.

Vuoden 2016 alussa Suomessa on 22 000 veteraania. Ateriapalvelujen tarve kasvaa joukon ikääntyessä. Ruuan valmistus kotioloissa vaikeutuu ja eläke ei riitä lounasravintoloissa ruokailuun. Usein myös liikkumisen vaikeudet hankaloittavat tätä mahdollisuutta, kun kauppaan tai lounasravintolaan ei enää pääse.

Ateriatukea on aiemmin jaettu keräysvaroin joillakin alueilla harkinnanvaraisesti. Nyt tavoitteena on jakaa veteraaneille ateriatukea koko Suomessa. 

Veteraaniliittojen varallisuus riittää viiteen ateriaan jokaiselle veteraanille

Tukea tarvitaan, sillä tällä hetkellä veteraaniliittojen varallisuudella jokaiselle veteraanille saataisiin viisi ateriaa. Jos veteraaniliitot olisivat lopettaneet toimintansa tämän vuoden alussa ja varat olisi jaettu järjestöjen veteraanijäsenille, olisi kukin saanut noin 47 euroa. Selvityksessä on laskettu mukaan Rintamaveteraaniliitto ry:n ja Suomen Sotaveteraaniliitto ry:n varat.* Liitoittain tarkasteltuna summat olisivat olleet kutakuinkin Rintamaveteraaniliiton jäsenelle 52 euroa ja Suomen Sotaveteraaniliiton jäsenelle 42 euroa. Sotainvalidien Veljesliitolla on varallisuutta 345 euroa sotainvalidi- ja puolisojäsentä kohden, jotka on tarkoitettu sodassa vammautuneiden ja heidän iäkkäiden aviopuolisoidensa ja leskiensä hyväksi. Luvut perustuvat järjestöjen virallisiin tilinpäätöksiin ja toimintakertomuksiin 31.12.2015.

Lounaat tukevat myös henkistä hyvinvointia

Lounas on veteraanille myös sosiaalinen tapahtuma, jossa tavataan veteraaniveljiä. ”Esimerkiksi Jyväskylässä joka toinen viikko järjestettävä asevelilounas kokoaa paikalle noin 25 – 30 veteraania. Suositussa veteraanitilaisuudessa syödään, vaihdetaan kuulumisia ja muistellaan menneitä”, kertoo Jyväskylän Sotaveteraanien puheenjohtaja Kari Korhonen.

Uusi keräys avaa ja kertoo tuen käyttökohteista

Sotiemme Veteraanit aloittaa uudenlaisen keräyksen, jonka tarkoituksena on samalla avata ja konkretisoida yksi kerrallaan kerätyn rahan käyttökohteita. Keräyksessä kerrotaan mihin keski-iältään yli 91 vuotiaat veteraanit tarvitsevat apua. ”Samalla uudistamme tavan viestiä Sotiemme Veteraanit - keräystuoton käytöstä, sillä ihmisiä kiinnostaa yhä enemmän mihin keräystuottoa käytetään”, sanoo veteraanijärjestöjen varainhankinnan päällikkö Pia Mikkonen.

Lisätietoa:

Pia Mikkonen

varainhankinnan päällikkö  

Sotiemme Veteraanit

pia.mikkonen@sotiemmeveteraanit.fi  

puh. 050 354 0262

Liitetiedostot

Sotiemme Veteraanit on kolmen valtakunnallisen veteraaniliiton ja Kaatuneitten omaisten Liiton yhteisen varainhankinnan tunnus.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs