Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Arkkihiippakunnalle tunnustus SPR:ltä turvapaikanhakijatyöstä

Kirkon tiedotuskeskus

Arkkihiippakunnalle tunnustus SPR:ltä turvapaikanhakijatyöstä

Tiedote.
Julkaistu: 21.03.2016 klo 08:00
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

SPR:n Varsinais-Suomen ja Satakunnan piirit ovat 21.3.2016 myöntäneet Turun arkkihiippakuntien seurakunnille tunnustuksen kiitoksena yhteistyöstä ja auttamishalusta turvapaikanhakijatilanteessa.

Tunnustuksen perusteluissa todetaan, että SPR on vaikuttunut seurakuntien ennakkoluulottomasta auttamistyöstä. Myös seurakuntien työntekijöiden ja vapaaehtoisten heittäytymistä tilanteessa kiitellään. Jokaisella tehdyllä hyvällä työllä on suuri merkitys kokonaistilanteeseen, mutta erityisesti myös positiiviseen ilmapiiriin.

Arkkipiispa Kari Mäkinen ja piispa Kaarlo Kalliala vastaanottavat tunnustuksen rasisminvastaisena päivänä 21.3. klo 11 Turun Mäntykodin vastaanottoyksikössä (Luolavuorentie 2).

SPR:n tunnustus myönnetään yritykselle, yhteisölle tai henkilölle, joka on toiminnallaan edistänyt yhdenvertaisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa. Keskeistä on myös myönteisten asenteiden edistäminen ja avoin tosiasioihin perustuva keskustelu.

Piispa Kalliala: ”Myötäeläminen ei ensin kysele ja tenttaa, vaan panee toimeksi”

Piispa Kaarlo Kalliala nostaa seurakuntien ja SRP:n yhteistyöstä kolme merkittävää asiaa: ”Työtä on tehty yhdessä samankaltaisen auttamisen etiikan innoittamana ja velvoittamana. Toiseksi toimeen tarttumiseen ilman viivettä on selvästi vaikuttanut myös selvä käsitys siitä, mitä kristityn on tehtävä, kun hän näkee toisen olevan huutavassa hukassa ja tarvitsevan apua. Silloin kuuluu auttaa.”

”Kolmanneksi tarvittiin sitä, että motivaatio ja auttamisen halu löysivät kanavansa. Toisaalta tämä kanava oli yhteistyö erityisesti SPR:n kanssa, toisaalta konkreettisten tekemisen mallien löytäminen ja esteiksi kuviteltujen järjestelyjen ja lupien perkaaminen”, piispa Kalliala kiittää.

Arkkipiispa kannustaa seurakuntia työllistämään turvapaikanhakijoita

Arkkipiispa Kari Mäkinen toivoo, että seurakunnissa eri puolilla Suomea harkittaisiin, voitaisiinko turvapaikanhakijoille tarjota töitä kesän ajaksi. Lisäksi arkkihiippakunnan piispat rohkaisevat seurakuntia toimimaan aktiivisesti kuntapaikan tai turvapaikan saaneiden hyväksi yhteistyössä paikallisen SPR:n kanssa.

Piispa Kallialan puhe on kokonaisuudessaan liitteenä.

Lisätietoja:
Toimisto- ja viestintäsihteeri Anna-Liisa Hyrsky-Heikkilä, p. 040 189 6320

Liitetiedostot

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs