Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Antwerpenissa merimieskirkon työ jatkuu yhteistyökumppanien tiloissa

Suomen Merimieskirkko ry

Antwerpenissa merimieskirkon työ jatkuu yhteistyökumppanien tiloissa

Tiedote.
Julkaistu: 10.06.2015 klo 09:06
Julkaisija: Suomen Merimieskirkko ry


Merimieskirkon työ merenkulkijoiden parissa Antwerpenissa jatkuu yhteistyökumppaneiden eli muiden merimieslähetysten tiloissa. Suomen Merimieskirkon hallitus on päättänyt luopua Antwerpenin merimieskirkon kiinteistöstä.

Kymmeniä tuhansia suomalaisia palvellut 110-vuotias kohtaamispaikka, Antwerpenin merimieskirkko, myydään. Rakennus tarvitsisi mittavan peruskorjauksen, jonka kustannusten kattamiseen Merimieskirkolla ei ole mahdollisuuksia. Myös kirkon käyttöaste on hiipunut. Laivat viipyvät satamissa erittäin vähän aikaa. Rekkakuskien määrä on myös vähentynyt, koska rekkaparkki on siirtynyt kauemmaksi kaupungin keskustasta.

Kiinteistöstä luopuminen turvaa toiminnan jatkumisen ja kehittämisen tulevaisuudessa Antwerpenissa ja sen lähialueilla asuvien ja liikkuvien suomalaisten ja erityisesti merenkulkijoiden parissa. 

Antwerpenin merimieskirkko on kesätauolla elokuun loppuun asti. Antwerpenin merimieskirkon jäähyväisjuhlaa vietetään sunnuntaina 30.8.2015.

Benelux-maiden merimieskirkolla on jatkossa toimipisteet Brysselissä ja Rotterdamissa. Työtä tehdään Luxemburgissa ja Antwerpenissa. Työntekijät ovat tavattavissa normaaliin tapaan muissa pisteissä.

Antwerpenin merimieskirkko on toiminut Belgiassa asuvien suomalaisten kirkkona ja yhteisönä sekä palvellut suomalaisia merenkulkijoita, rekkakuskeja ja turisteja. Sen perusti vuonna 1905 Sigfrid Sirenius.


Lisätietoa
:

Suomen Merimieskirkon pääsihteeri Hannu Suihkonen, p. 0401922778, hannu.suihkonen@merimieskirkko.fi

Benelux-maiden merimieskirkkojen johtaja Jarmo Karjalainen, p. +32 475728680, jarmo.karjalainen@merimieskirkko.fi

Suomen Merimieskirkko, kaikkien liikkuvien ihmisten yhteisö ja kirkko, on vuonna 1875 perustettu yleishyödyllinen hyväntekeväisyysyhdistys. Toiminnan harjoittamiseksi ja rahoittamiseksi pidämme yllä kaikille avoinna olevia merimieskirkkoja, joita on Suomessa 8 paikkakunnalla ja muualla Euroopassa 7 paikkakunnalla. Lisäksi teemme onnettomuuksia ennaltaehkäisevää laivakuraattorityötä Itä- ja Pohjanmerellä sekä matkapappityötä Kaakkois-Aasiassa. Merimieskirkko on koti kaukana kotoa. http://www.merimieskirkko.fi/ ja http://www.facebook.com/Merimieskirkko

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs