Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Ansök om militärunderstöd nu

Fpa

Ansök om militärunderstöd nu

Pressmeddelande.
Publicerad: 10.06.2016 kl. 11:58
Utgivare: Fpa

Militärunderstöd kan sökas en månad innan man träder i tjänst. Följande tidpunkt för inryckning är 4.7.2016.

FPA kan betala militärunderstöd under tjänstgöringstiden till värnpliktiga som fullgör beväringstjänst eller civiltjänst samt till deras anhöriga. Med värnpliktiga avses personer som är i vapentjänst, vapenfri tjänst eller civiltjänst.

Den som är i tjänst kan enkelt på www.fpa.fi/etjanst ansöka om bostadsunderstöd och stöd för räntor på studielån, som båda är en del av militärunderstödet. Därtill kan en anhörig till en värnpliktig via e-tjänsten ansöka om grundunderstöd, bostadsunderstöd och särskilt understöd.

Via webben kan man också kontrollera om ansökan är avgjord och när stödet betalas ut. Man loggar in i e-tjänsten med sina egna nätbankskoder eller med mobilcertifikat.

Militärunderstöd kan inte sökas retroaktivt, vilket betyder att FPA kan bevilja stödet tidigast från början av ansökningsmånaden.

På Fråga FPA-spalten gällande militärunderstödet svarar sakkunniga under vardagar snabbt på frågor där man inte behöver ta ställning till en enskild persons individuella situation. Den som behöver personlig handledning hänvisas till FPA:s serviceställen eller till telefonservicen.

Närmare information för kunderna:
Fråga FPA om militärunderstöd
www.fpa.fi/varnpliktig

Servicenumret för stöd till värnpliktiga: 020 692 220 (mån–fre kl. 8–16)

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs