Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Aivan sama! Mitä sitten! Mitä väliä!

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Aivan sama! Mitä sitten! Mitä väliä!

Tiedote.
Julkaistu: 12.11.2013 klo 08:00
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Sosiaali ja terveysalan järjestöt haastavat tulevat alan ammattilaiset pohtiman, onko omilla valinnoilla ja teoilla merkitystä omaan ja toisen hyvinvointiin. Seinäjoella järjestetään 19.11. jo viides Järjestöextriimi-tapahtuma.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun Järjestöextriimissä toisiinsa tutustuu lähes 200 opiskelijaa ja 40 sosiaali- ja terveysalan järjestöä.

Aamulla kello 9 Seinäjokisalissa kuullaan Sari Männikön, Marjo Luomasen ja Mervi Ropposen omat tarinat elämästä sydänsiirron jälkeen, järjestötyön edellytyksistä ja arjesta kuulovammaisen lapsen äitinä. Lisäksi opiskelijat pääsevät kokeilemaan liikunnan vaikutuksia elämän iloon, sydämelle ja aivoille sekä pohtimaan päihteiden, tupakan ja seksuaalisuuden puheeksi ottamista. 

- Tapahtuman tavoitteena on korostaa välittämisen merkitystä, kertoo yksi tapahtuman järjestäjistä, erityisasiantuntija Tuula Peltoniemi sosiaali- ja terveysalan kattojärjestöstä SOSTEsta.

- Ihmisiä ei tulisi lähestyä pelkästään toiminnallisten rajoitteiden näkökulmasta, vaan sosiaali- ja terveyspalvelujen tulisi vahvistaa sitä, mikä ihmiselle antaa voimaa ja iloa.

Järjestöextriimi tarjoaa sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille järjestöjen tuottamaa tietoa muun muassa alan ammatillisesta osaamisesta, kokemusasiantuntijuudesta, harjoittelupaikoista ja vapaaehtoistoiminnasta. SeAMK Sosiaali- ja terveysalan yksikön johtaja Asta Heikkilä iloitsee ammattikorkeakoulun ja järjestöjen aktiivisesta yhteistyöstä.

- Järjestöextriimi tuo hienolla tavalla esille järjestöjen moninaista työkenttää. Olemme saaneet opiskelijoilta runsaasti myönteistä palautetta aiempien vuosien tapahtumista, Asta Heikkilä toteaa.

Tapahtuman toteuttavat alueen sosiaali- ja terveysalan järjestöt, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Tapahtuman käytännön järjestelyistä vastaavat tänä vuonna kolmannen vuoden hoitotyön opiskelijat.

 

Lisätietoja:

Tuula Peltoniemi, puh. 050 540 0655, tuula.peltoniemi@soste.fi

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry

 

Pt. tuntiopettaja Elina Kangasluoma, puh. 020 124 5116, elina.kangasluoma@seamk.fi

SeAMK Sosiaali- ja terveysala

 

Pt. tuntiopettaja Katriina Kuhalampi, puh. 020 124 5175, katriina.kuhalampi@seamk.fi

SeAMK Sosiaali- ja terveysala

 

Sairaanhoitajaopiskelija Helena Virtanen, helena.virtanen@seamk.fi

SeAMK Sosiaali- ja terveysala

 

Sairaanhoitajaopiskelija Anne Myllymäki, anne.myllymaki@seamk.fi

SeAMK Sosiaali- ja terveysala

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry on valtakunnallinen kattojärjestö, joka kokoaa yhteen yli 250 sosiaali- ja terveysalan järjestöä ja yhteisöä. SOSTEn tavoitteena on sosiaalisesti eheä, terve ja aidosti osallistuva yhteiskunta, jossa järjestöillä on vahva rooli.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs