Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Äitipuolen ilot, surut ja haasteet

Lasten Keskus

Äitipuolen ilot, surut ja haasteet

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2013 klo 12:24
Julkaisija: Lasten Keskus

”Almanakkaan voisi aivan hyvin tulla äitipuolen päivä. Näin äitipuolten ja äitien ei tarvitsisi kokea toisiaan kilpailijoiksi ainakaan juhlapäivänä. Lapset saisivat halutessaan poimia valkovuokkokimpun sekä äidilleen että äitipuolelleen, eikä se olisi kummaltakaan pois”, kirjoittaa Minna Murtorinne-Lahtinen teoksessaan Hyvä paha äitipuoli. Uusperheen arjessa.

Äitipuolten elämä ei ole mutkatonta, eikä arasta aiheesta juuri keskustella. Monet äitipuolet eivät jaa todellisia tuntojaan edes lähimmilleen. Tässä kirjassa kerrotaan avoimesti niin kipeistä tunteista kuin siitä, mikä tekee äitipuolen onnelliseksi ja iloiseksi.

Äitipuoliin kohdistuvat odotukset ovat usein ristiriitaisia. Äitipuolena elämisen malleinakin on vanhoja myyttejä ja satuja, jotka eivät istu nykyarkeen. Tämä kirja kurkistaa naistenlehtien kiiltokuvien taakse. Se tarjoaa esimerkkejä tosielämästä vastoinkäymisineen ja onnistumisineen.

On monia tapoja olla kyllin hyvä äitipuoli – täydellisyyden tavoittelusta ei sen sijaan ole hyötyä kenellekään. Yhteistyö on voimaa uusperheessäkin, ja parhaimmillaan uusperhe rikastuttaa elämää ja tekee siitä merkityksellistä.

Tohtori Minna Murtorinne-Lahtinen on tutkija, ja hän työskentelee Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan tutkimuskoordinaattorina. Hänen vuonna 2011 valmistunut kasvatustieteiden väitöskirjansa käsittelee äitipuolen identiteetin rakentamista.

Minna Murtorinne-Lahtinen: Hyvä paha äitipuoli. Uusperheen arjessa.153 s. Kl 30.15/17.3 Kirjapaja 2013. Ovh. 32,20. ISBN 9789522473967

Lisätietoja: Minna Murtorinne-Lahtinen; minna.m.murtorinne-lahtinen@jyu.fi puh. 040 805 4485

tai Kirjapaja: Marja-Liisa Saraste; marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi puh. 040 553 4757.

Arvostelukappaletilaukset ja kansikuvapyynnöt: Minna Vatja; minna.vatja@lastenkeskus.fi

 

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on uusi kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942, Lasten Keskus Oy vuodesta 1974. Yhteistä henkistä pääomaamme edustavat samat arvolähtökohdat ja eettisen ja hyvän elämän tavoitteet. Yhdistymisen kautta näiden luotettujen kustantajanimien asema kuluttaja- ja jälleenmyyntikentällä sekä seurakuntien piirissä vahvistuu entisestään.

Kirjapajan tuotannossa on monipuolisia tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin ja yhteiskunnan aloilta. Hyvin edustettuja ovat maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Lisäksi julkaisemme niin kotimaisia kuin käännettyjä lahjakirjoja. Nimikkeet kattavat tunnelmat ja tarpeet ilosta suruun, kannustuksesta lohdutukseen.

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. Se haluaa jatkossakin olla luotettava, innostava, ajankohtainen ja dynaaminen kustantamisen osaaja.

 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs