Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Ainutlaatuiset Senioripysäkkiryhmät aloittavat taas Helsingissä

HelsinkiMissio

Ainutlaatuiset Senioripysäkkiryhmät aloittavat taas Helsingissä

Tiedote.
Julkaistu: 03.01.2012 klo 14:00
Julkaisija: HelsinkiMissio

HelsinkiMission Senioripysäkille voi taas tulla uusiin psykoterapeutin ohjaamiin maksuttomiin keskusteluryhmiin alkuvuodesta 2012. Yli 60-vuotiaille tarjottu matalan kynnyksen Senioripysäkki-ryhmämalli on Suomessa ainutlaatuinen. Senioripysäkki vähentää tutkimusten mukaan tehokkaasti senioreiden yksinäisyyttä, masennusta ja ahdistuneisuutta. Näin se ehkäisee muun muassa yksinäisyydestä johtuvien muistisairauksien syntyä ja laitoshoidon tarvetta.

Senioripysäkki auttaa julkisen sektorin rinnalla suuria ikäluokkia

”Ryhmäkeskustelu on tutkimusten mukaan erittäin tuloksellista ikääntyneiden yksinäisyyden ja lievän masennuksen hoidossa. Yhdistämällä lääkehoito ja ryhmäkeskustelu voidaan lievittää myös keskivaikeaa masennusta”, kertoo geriatrian erikoislääkäri ja yleislääketiteteen emeritusprofessori Sirkka-Liisa Kivelä.

”Julkiselta sektorilta puuttuu toimiva ja organisoitu ryhmämalli, joka voisi ennaltaehkäistä ja lievittää ikääntyneen psykososiaalisia ongelmia. HelsinkiMission kehittämä ammatillisesti ohjattu Senioripysäkki-ryhmämalli mahdollistaa kipeidenkin kokemusten jakamisen toisen samanikäisen kanssa ja tuo tunteen vertaisuudesta ja yhteisöllisyyden tunteesta", Kivelä jatkaa.

Yksinäisyys on ikääntyneiden suurimpia ongelmia. Se koskettaa tutkimusten mukaan noin 300 000 suomalaista yli 65-vuotiasta. Yksinäisyys aiheuttaa tutkitusti muistihäiriöitä, masennusta, sydänsairauksia, päihdeongelmia ja erilaisia psyykkisiä häiriöitä. Väestön ikääntyessä näiden kaikkien hoitaminen on sekä inhimillinen että kansantaloudellinen haaste.

HelsinkiMission luoma Senioripysäkki-malli toimii Helsingissä psykoterapeuttien ohjaamana ja 30 muulla suomalaisella paikkakunnalla järjestön kouluttamien sosiaali- ja terveydenhoitoalan ammattilaisten ohjaamana.

Senioripysäkille tullaan haastattelun kautta. Helsingissä haastattelun voi varata puhelimitse 045-341 0506 tai sähköpostitse: senioripysakki@helsinkimissio.fi

Lisätietoja: Susan Kuusisto, psykoterapeutti, HelsinkiMissio, susan.kuusisto@helsinkimissio.fi, puh: 046-851 37 00

Helena Hulkko, viestintäpäällikkö, puh: 050-582 22 11, helena.hulkko@helsinkimissio.fi

www.senioripysakki.fi, www.helsinkimissio.fi

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön ja erityisryhmien saroilla. Järjestön missiona on etsiä, löytää ja auttaa yksinäisiä kaupunkilaisia sekä haastaa kaupunkilaiset toimimaan unohdettujen puolesta – yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii pääosin pääkaupunkiseudulla noin 80 työntekijän ja yli 600 vakituisen koulutetun vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä RAY.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs