Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » 25-vuotisjuhliaan viettävä Vinokino-elokuvafestivaali alkaa ensi viikon keskiviikkona Turussa

Seta

25-vuotisjuhliaan viettävä Vinokino-elokuvafestivaali alkaa ensi viikon keskiviikkona Turussa

Tiedote.
Julkaistu: 18.10.2016 klo 09:00
Julkaisija: Seta

Turun seudun Seta järjestää 25. Vinokino-elokuvafestivaalin Alvariumissa 26.–30.10. Vinokino on Suomen ainoa yksinomaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä käsitteleviä elokuvia esittävä festivaali. 

Tänä vuonna Vinokino näyttää kaksi merkkiteosta homo- ja lesboelokuvan historiasta: saksalaisen huippuohjaaja Rainer Werner Fassbinderin klassikkoteoksen Querellen ja Jamie Babbitin kulttimaineen saaneen But I'm a Cheerleader -komedian. Tämän lisäksi ohjelmistossa on viime vuosien kiinnostavimmat HLBTIQ-elokuvat: muun muassa viime vuonna Venetsian elokuvajuhlien pääpalkinnon saanut From Afar, Teddy-palkittu The Way He Looks, kenialaisten sateenkaari-ihmisten tarinoihin perustuva moninkertaisesti palkittu Stories of Our Lives ja yksi viime vuoden hienoimmista amerikkalaisista indie-elokuvista Tangerine.

Keskiviikkona 26.10. on festivaalin vain kutsuvieraille avoimet avajaiset, joiden yhteydessä on Niko Kostetin ohjaaman Jeanne d'Trans -dokumentin ensi-ilta. Elokuvasta järjestetään myös kaikille kävijöille tarkoitettu näytös sunnuntaina 30.10. Kutsuvierastilaisuuden jälkeen esitetään juhlavuoteen sopiva 25 vuotta Vinokinoa -lyhytelokuvakooste. Näytös koostuu Vinokinossa aiemmin esitetyistä elokuvista festivaalin koko historian ajalta, aivan tapahtuman alkuhetkistä nykyisyyteen asti.

Laatuelokuvien lisäksi Vinokinossa on kyse myös ihmisoikeuksista. Erityisesti Turun seudun Seta haluaa nostaa esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien turvapaikanhakijoiden tilanteen. Tämän vuoksi lauantaina järjestetään englanninkielinen keskustelu- ja infotilaisuus aiheena: “Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvana turvapaikanhakijana”. Tilaisuuden alustaa Silja Kanerva Amnestylta. Tapahtuman alussa näytetään lyhytelokuva My Refugee Story, joka kertoo Libanonissa elävien sateenkaarinuorten kotimaissaan kokemasta syrjinnästä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Elokuvanäytösten lisäksi Vinokino järjestää 25-vuotisjuhlan kunniaksi kahdet bileet. Perjantaina on Anniskeluliike Portin alakerrassa pienimuotoisempi Tom of Turku -tapahtuma. Musiikista vastaa DJ Gismo, joka kuului "Freestyler"-hitistä tunnetun Bomfunk MC's -yhtyeen alkuperäiskokoonpanoon. Lauantaina järjestetään festivaalin varsinaiset 25-vuotisbileet VPK:n talolla. Pääjuhlan ohjelmassa on Raisa Omaheimon stand up -esitys ja Miss Divet -show. Tilaisuuden juontaa Carlotta Moore ja DJ:nä toimii Bentastico.

Lisätietoa:
www.vinokino.fi

Antti Tiainen
tiedottaja@vinokino.fi
+358 45 1665 232

Vinokino on Suomen ainoa vain seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin keskittyvä elokuvafestivaali, jota järjestää Setan jäsenjärjestö Turun seudun Seta ry. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs