Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » 2014 innosti suomalaiset leikkimään: Terhokerho jo sadassa kunnassa

Koko Suomi leikkii

2014 innosti suomalaiset leikkimään: Terhokerho jo sadassa kunnassa

Tiedote.
Julkaistu: 30.12.2014 klo 11:22
Julkaisija: Koko Suomi leikkii

Leikki tekee hyvää sekä lapsille että aikuisille. Suomen Kulttuurirahaston helmikuun lopussa käynnistämä Koko Suomi leikkii -hanke on perustanut vuoden loppuun mennessä Terhokerhon, kaikille avoimen sukupolvien kohtaamispaikan, jo sataan kuntaan. Yhteensä Terhokerhoja on jo 122.

Suomen Kulttuurirahasto käynnisti 75-vuotisjuhlansa kunniaksi Koko Suomi leikkii -hankkeen, jonka  tavoitteena on rakentaa yhteyttä sukupolvien välille ja muistuttaa leikin tärkeästä merkityksestä lapsen kehitykselle. Samalla se on kiitos koululaisille, jotka aikanaan keräsivät säätiön alkupääoman.

Hankkeen toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti, joiden vapaaehtoiset vastaavat kerhojen ohjaamisesta. Heidän tukenaan on 10 leikkilähettiä, jotka auttavat kerhojen perustamisessa.

Leikki ja sukupolvien kohtaaminen on innostanut suomalaisia, mikä näkyy siinä, miten nopeasti Terhokerhoja on perustettu. Koko Suomi leikkii -hanke on saanut aikaan jo 122 Terhokerhoa 100 kuntaan eri puolille maata.

Terhokerhoissa tarinoidaan, lauletaan, askarrellaan tai ollaan vaan ja jutellaan. Tärkeintä on lasten ja aikuisten kiireetön yhdessäolo.  Terhokerhot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Kerho kokoontuu yleensä joka toinen viikko ja kokoontumispaikka voi olla kunnasta riippuen esimerkiksi kirjasto, nuorisotalo, museo, palvelutalo, avoin päiväkoti, järjestöjen oma tila tai seurakuntakoti.

Leikkiteema on innostanut myös uusia vapaaehtoisia: Terhokerhojen ohjaajina on aloittanut sata uutta ohjaajaa.Uusia vapaaehtoisia on löytynyt muun muassa juuri eläkkeelle jääneistä, jotka kokevat, että heillä on vielä paljon annettavaa ja että lasten kanssa yhdessäolo on mielekästä.  Terhokerhoon osallistuminen on myös keino torjua yksinäisyyttä. Lapsille, joiden omat isovanhemmat asuvat kaukana, ne tarjoavat ikäihmisten seuraa.

 

Lisätietoja:

Koko Suomi leikkii -hankkeen koordinaattori Eevamaija Paljakka-Sippola, p. 075 3245 544, 050 438 055, eevamaija.paljakka-sippola@mll.fi

viestintäjohtaja Liisa Partio, MLL, p. 040 580 8984, liisa.partio@mll.fi

Koko Suomi leikkii on Suomen Kulttuurirahaston käynnistämä ja rahoittama kolmevuotinen (2014–2016) suurhanke, joka innostaa kaikenikäisiä suomalaisia leikkimään. Hankkeen toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti.  Koko Suomi leikkii -hanke rakentaa uudella tavalla sukupolvien yhteyttä ja kiinnittää huomiota leikin merkitykseen. Hankkeen tavoitteena on perustaa vuoden 2016 loppuun mennessä jokaiseen Suomen kuntaan sukupolvien kohtaamispaikka, Terhokerho.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs