Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sisustaminen » Varmista, ettei lastenhuoneesta löydy vaarallista valaisinta

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Varmista, ettei lastenhuoneesta löydy vaarallista valaisinta

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2015 klo 10:04
Julkaisija: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) pyytää lapsiperheitä tarkistamaan kotinsa, ettei lastenhuoneesta löydy vaarallista Disney-valaisinta. Osassa myydyistä tuotteista liitäntäjohto voi vedettäessä irrota valaisimesta ja aiheuttaa vakavan sähköiskun vaaran. Valaisimen maahantuoja on yrittänyt kerätä tuotteita pois kuluttajilta lehti-ilmoitusten avulla, mutta yli 4000 valaisinta on edelleen palauttamatta kauppoihin.

Tukesin tietoon on tullut valaisimen aiheuttama vaaratilanne, kun alle vuoden ikäinen lapsi sai pinnasängyssä ollessaan vedettyä johdon irti valaisimesta niin, että jännitteiset johtimet jäivät näkyviin. Vaikka valaisin ei ollut tapahtumahetkellä päällä, poika sai sähköstä palovammoja useaan kohtaan kehoaan.

– Poista tuote käytöstä ja palauta valaisin takaisin kauppaan. Jos et muista, mistä olet tuotteen ostanut, ole yhteydessä maahantuojaan, Sami Karisola Tukesista ohjeistaa.

Lisätietoja valaisimesta, sen vaaroista sekä maahantuojan yhteistiedot löytyvät Tukesin markkinavalvontarekisteristä http://marek.tukes.fi/Tuote.aspx?nettijulkaisuId=1898

Tukesin Facebook-sivuilta löytyvät kuvat valaisimen eri kuoseista ovat vapaasti median käytettävissä. ( https://www.facebook.com/media/set/?set=a.985056558228529.1073741849.440275526039971&type=3&uploaded=1 )

 

Lisätietoja:

turvallisuusinsinööri Sami Karisola, p. 029 5052 880

sähköposti: etunimi.sukunimi@tukes.fi

 

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) valvoo ja edistää teknistä  turvallisuutta ja vaatimustenmukaisuutta sekä kuluttaja- ja kemikaaliturvallisuutta Suomessa. Tavoitteenamme on turvallinen, luotettava ja ekologisesti kestävä yhteiskunta.

Valvomme toimialojemme tuotteita, palveluita ja tuotantojärjestelmiä ja toimeenpanemme niihin liittyvää lainsäädäntöä.  Toimintamme tarkoituksena on suojella ihmisiä, omaisuutta ja ympäristöä turvallisuusriskeiltä.

Seuraa Tukesia somessa:

Twitter: @tukesinfo

Facebook: turvallisuusjakemikaalivirasto

LinkedIn: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto

Instragram: @tukesinfo

Youtube: Tukesinfo

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs