Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sisustaminen » Työhyvinvointi tilan keskiössä - Ruohonjuuren toimisto muutti ja uudistui

Ruohonjuuri

Työhyvinvointi tilan keskiössä - Ruohonjuuren toimisto muutti ja uudistui

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2016 klo 13:29
Julkaisija: Ruohonjuuri

Ruohonjuuri on muuttanut uuteen toimistoon Helsingin Kampissa sijaitsevaan Autotaloon maaliskuussa. Toteutumana on inspiroiva ja hyvin mietitty tila, joka tukee niin strategian mukaista toimintaa ja tuo iloa ja elinvoimaa työhön.  

"Uuden toimiston tarina alkoi kun edellisen toimiston tilat eivät enää riittäneet kasvavalle ja elinvoimaiselle henkilökunnalle. Kävimme katsomassa noin kymmentä eri tilaa, ennen kuin löysimme toivomamme tilan", Ruohonjuuren toimitusjohtaja Arto Ranta-aho pohjustaa. 

Aluksi suunnitelmissa oli trendikäs avokonttori, mutta parempi työrauha tähtäimessä päätettiin lopulta tehdä toisin.  Vuorovaikutuksellisuuden tavoitteesta oli kuitenkin tärkeää pitää kiinni ja siksi toimiston keskiöön päädyttiinkin rakentamaan houkutteleva "piazza”. Tällä keskusaukiolla ruohonjuurelaiset kokoontuvat keskustelemaan ja työskentelemään ruokkien työnteon merkityksellisyyttä ja mielekkyyttä. Jokaisen työntekijän omassa työhuoneessa on lasiseinät, joka mahdollistaa rauhassa tekemisen – mutta tuo puurtamiseen myös ripauksen sosiaalisuutta. 

"Uuden toimiston tilat ovat isot ja monipuoliset sekä ketterästi muunneltavissa. Koko toimistomme kannustaa Ruohonjuuren arvojen mukaiseen yhteisöllisyyteen", Ruohonjuuren visualisti Venla Suvalo kuvaileeTärkeintä on mielestäni se, että tilat kannustavat työstä nauttimiseen ja arvostavat työntekijää tarjoamalla upeat työskentelypuitteet, hän kiittelee. 

Rouheaa ja reipasta: Ruohonjuuren uuden toimiston pinnat on huolella harkittu ja esille on jätetty rouheaa betonipintaa industriaaliseen tyyliinTyöhuoneiden matot ovat ilmaa puhdistavat ja toimiston valo on hajautettu niin että se loistaa sekä ylös että alaspäin ja estää häikäisyä. Toimiston valo on myös kiertävä, eli valo kulkee ihmisen liikkeiden mukana. Neuvottelupöydän paljas puupinta tuo kosketuksen luontoon. "Ruohonjuuren toimistossa on säilytetty omia, perinteisiä elementtejämme. Ruohonjuuren historia, arvot ja visio kohtaavat ihmiset täällä lämmöllä ja aidosti," toimitusjohtaja Ranta-aho toteaa. 

Ruohonjuuren uutukaisessa toimistossa on otettu kaikessa huomioon ergonomia ja työn flow. Halutessamme voimme venytellä selkäämme roikkumalla piazzan jumpparenkaissa, hehkuttaa Ranta-aho vetrein vartaloin. 

Parempi työteho, isompi innostus: Työhyvinvoinnin  ja –viihtyvyyden lisääminen olivat yksiä tärkeimmistä tavoitteista uutta toimistoa suunniteltaessa. Ruohonjuuren henkilöstöpäällikkö Jani Kinnunen pitää tehtyjä ratkaisuja erittäin onnistuneina. 

"Olen seurannut kollegoitani ja heidän työtään ja kaikki tuntuvat iloisimmilta ja kommunikoivat enemmän keskenään, tuntuu että  stressitaso laskenut ja tehokkuus parantunut. Uusien tilojen myötä työn keskeyttäminen on vähentynyt ja työpäivät tuntuvat lyhyemmiltä. Toimisto on niin ihana, että voisin melkein asua täällä - yksinkertaisesti työpaikalla on vaan hyvä olla", henkilöstöpäällikkö Kinnunen myhäilee tyytyväisenä. 

Ruohonjuuren toimiston suunnittelussa vetovastuuussa oli sisustusarkkitehti Marika Haromo, jonka punaisena lankana projektissa on osallistavan suunnittelun idea. Ruohonjuuren johdolla on kirkkaana mielessä, miksi he ovat olemassa ja näin ollen yritysidentiteetin rakentaminen rohkeasti näkyväksi oli tärkeää toimitilassa. Kaikki yrityksessä tavoitellut ja tärkeät asiat on tehty näkyviksi ja käsin kosketeltaviksi. Tilat viestivät ja lisäävät elinvoimaisuutta sekä läpinäkyvyyttä eri elementtien avulla. 

"Organisaatiokulttuurin luontiin käytettiin erilaisia artefakteja ja symboleja. Näkyvä identiteetti on tuotu jo tunnetuilla elementeillä kuten logolla, väreillä ja kuvamaailmalla, Haromo kuvaa erittäin onnistunutta projektia. Ruohonjuuren tilat ovat merkityksellinen osa menestyvää organisaatiota ja sen strategiaa. Yritys on rakennettu sisältä ulospäin niin, että tilat on aidosti suunniteltu yrityksen työntekijöille ja arjen toimintatavoille. Tilat ovat suoraan yhteydessä tavoiteltuun visioon ja tavoiteltuun arjen toimintaan.

Lisätietoja, joko tiedotteen paluupostissa tai: 

Arto Ranta-aho, Ruohonjuuren toimitusjohtaja p. 050-3730 330 
Arto.ranta-aho@ruohonjuuri.fi 

Marika Haromo, sisustusarkkitehti p. 045-6490081 
marika@haromo.fi 

 

 

Liitetiedostot

Ruohonjuuri Oy luomu- ja lähiruokaan, luonnonkosmetiikkaan ja terveystuotteisiin erikoistunut vähittäiskauppaketju. Ruohonjuuren missiona on tarjota asiakkaille iloa ja elinvoimaa. Tärkeinä toimintaperiaatteina ovat: Hymyssä suin & pilke silmäkulmassa, aktiivisesti palvellen sekä wow-elämyksiä tarjoten.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs