Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sisustaminen » Tavoitteena maailman parasta kahvia

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Tavoitteena maailman parasta kahvia

Tiedote.
Julkaistu: 01.12.2014 klo 09:00
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Intohimo valmistaa parasta mahdollista suodatinkahvia on johtanut Moccamasterin, keskellä espressokulttuuria valmistettavan hollantilaisen kahvinkeittimen, markkinajohtajaksi suodatinkahvinjuojien Pohjoismaissa.

Puoli vuosisataa sitten, vuonna 1964, hollantilainen kunnianhimoinen teollinen muotoilija Gerald-Clement Smit päätti, että hän haluaa myös valmistaa suunnittelemiaan tuotteita. Näin syntyi yritys nimeltä Technivorm B.V. Alkuvaiheessa tuotettiin tuhansia itse suunniteltuja ja patentoituja tikkaita kuuden työntekijän voimin.

Tavoitteena maailman paras

Pian tuotevalikoimaan tuli myös tyylikäs patentoitu kahvimylly, jossa mullistavana uutuutena oli kahvin kuumenemisen estävä sisäänrakennettu tuuletin. Kahvimyllyn hyvä myynti ja visio saada aikaan parasta mahdollista suodatinkahvia siivitti suunnittelua eteenpäin. Tavoitteena maailman paras kahvinkeitin yrityksessä ryhdyttiinkin vuonna 1968 kehitystyöhön keskittymällä suodatusprosessin eri vaiheisiin sekä laitteen toiminnallisuuteen ja käytettävyyteen.

Seuraavana vuonna markkinoille lanseerattiin tuotekehittelyn tulos: ensimmäinen patentoitu kotitalouskäyttöön suunnattu Moccamaster. Ensimmäisenä vuonna tehtiin jälleenmyyjän kanssa sopimus 150 000 Moccamasterin myymisestä seuraavan kuuden vuoden aikana. Myynti ylitti unelmatkin, ja tuo määrä myytiin loppuun jo seuraavana vuonna 1970.

Pohjoismaiden valloitus

Moccamaster on suodatinmenetelmään perustuva kahvinkeitin ja Euroopan suodatinkahvin juojat ovat perinteisesti löytyneet Pohjoismaista. Vienti sinne aloitettiinkin jo vuonan 1971 ja nykyisin se on yrityksen suurin markkina-alue, seuraavana on USA. Vientiä on myös mm. Australiaan ja Kauko-Itään.

Kotitalouskeittimien rinnalle tulivat 1980-luvulla myös ammattikäyttöön tarkoitetut tehokkaat kahvinkeittimet, joissa on kaksi keitin- ja lämpöyksikköä.

Kestävä käsintehty laatu

Moccamasterin suosion perustana on kahvin ehdottoman tasaisen ja hyvän laadun lisäksi myös kestävät ja laadukkaat komponentit. Laitteet ovat pitkäikäisiä ja niille voidaan myöntää jopa kymmenen vuoden takuu. Käyttöiän tultua täyteen lähes kaikki komponentit ovat kierrätettäviä.

- Kaikki keittimet ovat alumiinirunkoisia ja ne valmistetaan korkealaatuisista ja kestävistä materiaaleista. Keittimen juoksuputkesta suodatinsuppiloon annostellulle kahvijauheelle johdettu vesi on kuumennettu juuri oikeaan lämpötilaan eli 92-96 Celsiusasteeseen, selvittää Moccamaster Nordicin Suomen maajohtaja Tiina Airola.

Kaikki keittimet valmistetaan ja kootaan käsityönä Technivormin tehtaalla Amerongenissa, Hollannissa, kuten jo 45 vuotta sitten.

- Technivormille on tärkeää, että keittimet valmistuvat käsin. Yritys työllistää nykyisin 150 vakituista työntekijää. Korkean laadun takaamiseksi jokainen keitin testataan erikseen ennen pakkaamista ja asiakkaalle lähettämistä, korostaa Airola.

Kahvialaa kehittämässä

Technivorm on aktiivisesti mukana kahvialan kansainvälisissä järjestöissä mm. Norjan kahvi-instituutissa, jonka yhteydessä toimii European Coffee Brewing Centre ( ECBC) . ECBC on riippumaton kahvilaboratorio ja testaa kahvinkeittimien ominaisuuksia, mm. miten veden lämpötila, suodatusaika ja kahvin lämpötila pysyvät vakioina. Kaikille Moccamaster-kahvinkeittimille on myönnetty ECBC:n kultainen sinetti. Myös Speciality Coffee Association (SCAE) on myöntänyt jokaiselle Moccamaster –mallille Cold Cup –sinetin. Nämä hyväksynnät takaavat ostajalle, että kyseinen malli täyttää kaikki laadukkaalle kahvinkeittimelle asetettavat vaatimukset. Teksti: Maija-Liisa Saksa

Lisätietoa ja yhteydenotot: http://bit.ly/12jj4xX
Julkaisija: Editori.fi

 

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs