Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sisustaminen » Tampereen Taidemessut tuovat taiteen suuren yleisön lähelle jälleen lokakuussa

Tampereen Messut

Tampereen Taidemessut tuovat taiteen suuren yleisön lähelle jälleen lokakuussa

Tiedote.
Julkaistu: 15.05.2013 klo 21:28
Julkaisija: Tampereen Messut

MESSUILLA NÄHDÄÄN TUNNETUT TAITEILIJAT JA UUDET LUPAUKSET

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 4.–6.10.2013 järjestettävä rento taidehankintojen ja -harrastamisen messutapahtuma on kasvattanut vuosi vuodelta suosiotaan. Pääosin kuvataidetta esittelevillä messuilla nähdään tulevana syksynä myös muun muassa video- ja valokuvataidetta sekä veistoksia. Ohjelmassa on taiteilijahaastatteluja, tietoiskuja, taideraateja ja työnäytöksiä. Taidekaraokessa ja taidetuokioissa messuvieraat pääsevät itse tekemään taidetta. Samaan aikaan Tampereen Taidemessujen kanssa järjestetään uusi kotona viihtymisen messutapahtuma KotiVisio 2013 sekä 43. keräilyesineiden osto- ja myyntitapahtuma Keräily Syksy.

Kolmannen kerran toteutettavat Tampereen Taidemessut ovat nopeasti vakiinnuttaneet paikkansa suosittuina taidehankintojen ja -harrastamisen erikoismessuina, jotka tuovat taiteen lähelle suurta yleisöä. Messujen ennakkotiedotustilaisuus pidettiin 15.5. Helsingissä samanaikaisesti Studio Jukka Rintalan Kevätpörriäisten kanssa. Rintala on ollut alusta lähtien vahvasti mukana Tampereen Taidemessuilla.

– Taiteilijan ammatti vaatii pitkäjänteisyyttä ja töitä pitäisi saada esille. Tampereen Taidemessut ovat hyvä keino tulla esiin, sillä ne ovat hengeltään lähellä tavallista kuluttajaa, sanoo muotitaiteilija Jukka Rintala.

Tampereen Taidemessuilla on esillä ja myynnissä lukuisten taiteilijoiden töitä. Lisäksi messut tarjoavat ideoita ja tuotteita alan harrastajille. Messuviikonvaihteen aikana kuullaan ja nähdään nimekkäitä taiteilijoita ja alan vahvoja nimiä, jotka kertovat haastatteluissa sekä keskusteluissa ajatuksistaan, työstään ja teostensa synnystä. Messuilla haastateltavia taiteilijoita ovat muun muassa Tapani Kokko, Outi Heiskanen, Heli Kauhanen, Harri Kivi, Aura Hakuri ja Janne Laine. Messujen juontajana on Juha Veli Jokinen.


Taideteos on enemmän kuin sisustuselementti

Tampereen Taidemessut auttavat kaikkia taiteen ystäviä myös oppimaan taiteenlukutaitoa ja houkuttelevat käyttämään taidetta rohkeammin kodin ja yritysten toimitilojen sisustamisessa. Kulttuuripolitiikan ja estetiikan tutkija, kuvataiteilija Pia Feinik antaa messuilla vinkkejä esimerkiksi taidekokoelman kartuttamiseen, taidekodin perustamiseen ja taiteilijoiden löytämiseen. Näyttelyosastojen asiantuntijat opastavat, kuinka taide antaa tyyliä, iloa, piristystä ja sielukkuutta omaan kotiin sekä julkisiin tiloihin. Messuilla toteutetaan myös työnäytöksiä muun muassa muotitaiteilija Jukka Rintalan toimesta.


Suuri sisustamisen, taiteen ja keräilyn messuviikonloppu – uusi näyttelyhalli käytössä

Samaan aikaan Tampereen Taidemessujen kanssa järjestetään uusi kotona viihtymisen messutapahtuma KotiVisio 2013 sekä keräilyesineiden osto- ja myyntitapahtuma Keräily Syksy. Monipuolinen tapahtumakokonaisuus tarjoaa runsaasti taidetta, sisustamisen tuotteita ja palveluita sekä keräilyesineitä.

Uusi KotiVisio-messutapahtuma keskittyy kodin viihtyvyyttä lisääviin teemoihin, tuotteisiin ja palveluihin. Messuilla nähdään muun muassa huonekaluja, pinta- ja sisustusmateriaaleja, tekstiilejä, sisustustarvikkeita sekä kodin tekniikkaa ja viihde-elektroniikkaa, keittiöitä, tulisijoja, kylpyhuoneita ja saunoja.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen syyskuussa valmistuva E-halli tuo uutta ilmettä ja näyttävyyttä myös näille messuille. Tampereen Taidemessut siirtyvät kokonaan uuteen E-halliin, johon levittäytyy myös KotiVisio-messutapahtuma.

Vuonna 2012 Tampereen Taidemessuilla oli 80 näytteilleasettajaa ja yli 100 taiteilijaa. Yhteensä Tampereen Taidemessut sekä samanaikaisesti järjestetyt Asta Koti- ja Keräily Syksy -messut kokosivat Tampereelle 328 näytteilleasettajaa ja 11 727 messuvierasta.

Tampereen Taidemessut 4.–6.10.2013 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Samaan aikaan KotiVisio-messut ja Keräily Syksy -tapahtuma.


Jukka Rintalan näyttelykalenteri kesällä 2013 on pdf-muodossa tiedotteen liitteenä.


LISÄTIEDOT: www.tampereentaidemessut.fi, www.kotivisiomessut.fi, www.kerailymessut.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Irma Ruunu, projektipäällikkö, p. 0400 760 877,
irma.ruunu(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Eeva Suutari-Saatsi, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
eeva.suutari-saatsi(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs