Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sisustaminen » Talouden epävarmuus ei näy rakennusalan messutapahtumassa Pirkanmaalla

Tampereen Messut

Talouden epävarmuus ei näy rakennusalan messutapahtumassa Pirkanmaalla

Tiedote.
Julkaistu: 06.11.2012 klo 16:22
Julkaisija: Tampereen Messut

ASTA RAKENTAJA 2013 TARJOAA TIETOA MYÖS AMMATTILAISILLE

Pirkanmaan suurin rakentamisen ja asumisen messutapahtuma Asta Rakentaja pidetään 8.–10.2.2013 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tampereen Messut Oy järjestää tapahtuman yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa kuudennen kerran. Messut tarjoavat aiempaa laajemmin uutta ja ajankohtaista tietoa rakentamisesta myös alan ammattilaisille. Uutta sisältöä messuille tuo myös RaksaRekry, jossa rakennusalan opiskelijat ja yritykset kohtaavat.

– Asta Rakentaja lupaa kävijöille tietoa ja opastusta sekä kattavasti tuotteita ja palveluita rakentamiseen, remontointiin ja energiatehokkaaseen asumiseen liittyen. Valtaosa näyttelypinta-alasta on jo varattu, joten tapahtumassa nähdään kaikki alan keskeiset toimijat. Olemme kehittäneet etenkin perjantaipäivän sisältöä, jotta pienrakentajien ja remontoijien ohella messut tarjoaisivat enemmän tärkeää tietoa myös rakentamisen ja kiinteistöalan ammattilaisille, sanoo projektipäällikkö Annina Niemi Tampereen Messut Oy:stä.


Pajakkala, VTT: Rakentaminen vaimenee ensi vuonna Pirkanmaalla – messut herättelevät kysyntää

Talousnäkymien epävarmuus ja kuluttajien luottamuksen lasku painavat rakentamista. Uusien asuntojen aloitusmäärän odotetaan vähenevän edelleen vuonna 2013. Pirkanmaallakin rakentamisen moottorina toimii korjausrakentaminen, jolle ennakoidaan kasvua myös ensi vuonna. Pirkanmaalla rakentamisen näkymät ovat koko maan näkymiä paremmat. Usko liikevaihdon säilymiseen ja henkilöstön määrän lievä kasvuodotus ensi vuodelle ovat uunituoreen Pirkanmaan rakennusbarometrin positiivisimmat tulokset. Suurimmiksi ongelma-alueikseen kyselyyn vastanneet yritykset kokivat hintakilpailun ja kysynnän puutteen.

– Asta Rakentaja -messujen kannalta tuo yritysten kokema kysynnän puute on tärkeä tulos. Messut ovat hyvä keino herätellä kysyntää. Tarvetta ja mielenkiintoa rakentamiseen ja korjaamiseen riittää Pirkanmaalla, toteaa VTT:n johtava neuvonantaja Pekka Pajakkala.


Rakennusteollisuuden laatupäivä nostaa avajaispäivän puheenaiheeksi laadunhallinnan haasteet

Rakennusteollisuus RT ry järjestää messujen avajaispäivänä perjantaina 8.2. klo 10–13 laatuseminaarin otsikolla Rakennusteollisuuden laatupäivä – laadunhallinnan haasteet, ratkaisut ja työkalut. Messuvieraille maksuton tilaisuus tarjoaa ajankohtaista tietoa rakentamisen laadusta ammattilaisten silmin, arjen haasteista työmailla, elementtirakentamisen kipupisteistä, RALA-palveluista laatutyön tukena sekä laatumittareista työmaan laadunvarmistuksen työkaluna. Tutustu tarkempaan ohjelmaan: www.astarakentaja.fi (Ohjelma).   


RaksaRekry luo uuden kohtaamispaikan työntekijöitä etsiville yrityksille ja rakennusalan opiskelijoille

Messujen yhteydessä pidetään ensimmäisen kerran RaksaRekry, jossa rakennusalan ja talotekniikan opiskelijat pääsevät tutustumaan alan yrityksiin sekä tarjolla oleviin työmahdollisuuksiin. Perjantaina 8.2. järjestettävän tapahtuman tavoitteena on luoda tehokas kohtaamispaikka, jossa rakennusalalla toimivat yritykset ja juuri tälle alalle suuntautuneet opiskelijat onnistuvat löytämään helposti toisensa.


Kosteus- ja homeongelmat puhuttavat messuilla laajasti – lauantaina pidetään Suuri homekeskustelu

Messuilla nostetaan ajankohtaisena aiheena esille kosteus- ja homeongelmat. Lauantaina 9.2. järjestetään yhteistyössä Aamulehden kanssa Suuri homekeskustelu, jossa aiheeseen pureudutaan Aamulehden toimittajan Anu Leena Koskisen sekä alan asiantuntijoiden johdolla. Messuyleisöllä on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoille. Lisäksi energia-asiat ovat laajasti esillä messuilla. Tietokirjailija Jussi Laitinen pitää lauantaina 9.2. tietoiskuja asumisen energiatehokkuudesta otsikolla Energiansäästö kotona – keinot ja riskit. Tietoiskuaiheina puhuttavat myös talviremontoinnin edut sekä lämmön talteenotto.


Remonttimies Jorma Piisinen isännöi viikonloppua – sunnuntaina lavalle nousee myös Harjakainen

TAMKin rakennustekniikan opiskelijat rakentavat messuille Tuotetalon, jossa esitellään erilaisia rakenteita ja ratkaisuja sekä sisustuspinta- ja julkisivumateriaaleja. Viikonlopun messuisäntänä toimii remonttimies Jorma Piisinen. Viihteellistä ohjelmaa yleisölle tarjoaa sunnuntaina 10.2. myös tv:stä tuttu sketsihahmo, valvova rakennusmestari Timo Harjakainen sekä Harjakaisen ja Piisisen remonttishow. Sunnuntaina pidettävän Hyväntekeväisyyshuutokaupan tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä TAYSin lastenpsykiatrian klinikalle.


LISÄTIEDOT: www.astarakentaja.fi 

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Annina Niemi, projektipäällikkö, p. 0207 701 218, 040 481 2220,
annina.niemi(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 0207 701 205, 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0207 701 242, 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs