Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sisustaminen » Ruohonjuuren uusissa toimitiloissa virtaa hyvä flow

Seeking For Design

Ruohonjuuren uusissa toimitiloissa virtaa hyvä flow

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2016 klo 12:56
Julkaisija: Seeking For Design

Ruohonjuuri on muuttanut maaliskuussa uuteen toimistoon Helsingin Kampissa sijaitsevaan Autotaloon. Onnistuneen suunnittelun ja toteutuksen tuloksena on inspiroiva ja hyvin mietitty tila, joka tukee niin strategian mukaista toimintaa sekä tuo iloa,  elinvoimaa ja sujuvuutta työhön. Ruohonjuuren toimiston suunnittelun vetovastuussa oli sisustusarkkitehti Marika Haromo, jonka punaisena lankana projektissa oli osallistavan suunnittelun idea.  

Haromo on rakentanut suunnittelua ja toteutusta tukemaan FLOW-TILA® -konseptin, jossa hyödynnetään sisustusarkkitehtuuria ja poikkitieteellisiä flow-tilan keinoja. Fyysisen tilan merkitys hyvinvoinnissa on kiistaton. ”Jokainen tila on yksilö, jonka toiminnot ja tavoitteet ovat erilaiset”, kuvaa Marika Haromo työtään. ”FLOW-TILA®:ssa luodaan fyysisten puitteiden kautta olosuhteet, joissa voimaantuminen ja positiivinen tunnetila vahvistuvat. Se on tila, jonka suunnittelussa huomioidaan työntekijöiden arjen työtoiminnot, mutta se luo myös mahdollisuuden levähtää ja latautua”, kertoo Haromo flow-tila -konseptista ja suunnittelutyöstään.

 ”Arjen toiminnassa tarvitaan FLOW:ta eli työn imua, positiivista kierrettä ja työn sujuvuutta tukevia toimintoja. Kun tilassa on hyvä flow, se virtaa ja heijastuu todennäköisemmin myös toimintaan. Hyvä tila tarjoaa mahdollisuuden voimaantua, virittäytyä, vuorovaikuttaa tai vetäytyä. Hyvä tila tukee innovatiivisuutta ja yksilön rauhaa, mutta myös yhteisöllisyyden toteutumista”, kuvailee Haromo flow-tilan suunnittelutyöstään.

Alun perin Ruohonjuuren toimitilan suunnitelmissa oli trendikäs avokonttori, mutta jotta pystyttiin yhdistämään niin yksilöllisen työrauha, sekä pitämään vuorovaikutuksellisuuden tavoitteista kiinni, toimiston keskiöön päädyttiin rakentamaan houkutteleva keskustila, jonne ruohonjuurelaiset kokoontuvat keskusteleman ja työskentelemään, ruokkien toistensa työnteon merkityksellisyyttä ja mielekkyyttä mutta jokaisen työntekijän omassa työhuoneessa on lasiseinät, joka mahdollistaa rauhassa työskentelyn. Uuden toimiston tilat ovat monipuoliset, sekä ketterästi muunneltavissa tilan käyttötarpeen mukaan.

Uusissa toimitiloissa  “Ruohonjuurelaisilla on kirkkaana mielessä strategia ja missio. Yritysidentiteetti tuotiin rohkeasti esille toimitiloissa. Yrityksessä tavoitellut ja tärkeät asiat on tehty näkyviksi ja käsin kosketeltaviksi. Tilat viestivät, lisäävät elinvoimaisuutta ja läpinäkyvyyttä eri elementtien avulla”, kuvailee toimitusjohtaja Ranta-aho. Ruohonjuuren historia, arvot ja visio kohtaavat ihmiset täällä lämmöllä ja aidosti”, toimitusjohtaja Ranta-Aho kuvailee.

“Organisaatiokulttuurin luontiin käytettiin erilaisia artefakteja ja symboleja, kuvaa Haromo onnistunutta projektia. “Ruohonjuuren uuden toimiston pinnoille on harkitusti jätetty esille rouheaa betonipintaa industriaaliseen tyyliin. Työhuoneiden matot ovat ilmaa puhdistavat ja toimiston valo on hajautettu niin, että se loistaa sekä ylös että alaspäin ja estää häikäisyä. Toimiston valo on kiertävä, eli valo kulkee ihmisen liikkeiden mukana. Neuvottelupöydän paljas puupinta tuo kosketuksen luontoon. Uusissa toimitiloissa on huomioitu erityisesti ergonomia ja työn sujuvuus. Toimiston keskellä on myös jumpparenkaat, jotka näyttivät olevan jo heti alussa ahkerassa käytössä”, kuvailee suunnittelija Haromo uusia toimitiloja.

Lisätietoja:

Marika Haromo, sisustusarkkitehti p. 045-6490081 marika@haromo.fi

Arto Ranta-aho, Ruohonjuuri Oy, toimitusjohtaja p. 050-3730 330 
 arto.ranta-aho@ruohonjuuri.fi

 

Liitetiedostot

seeking_for_design suunnittelee projekteja, joissa huomioidaan tilan toiminnalle asetetut tarpeet yhdistäen taitavaan sisustusarkkitehtuurin sekä FLOW- teoriaan. Projektit toteutetaan yhdessä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Marika Haromo on luonut pitkän uran kansainvälisen kaupan ja markkinoinnin parissa ja nyt siirtynyt sisustusarkkitehdin työhön

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs