Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sisustaminen » Lupaus keväästä! SUOMEN SUURIN KUVATAIDETAPAHTUMA Kaapelitehtaalla, Helsingissä 12.3. – 20.3.2016

tm•galleria, Taidemaalariliitto

Lupaus keväästä! SUOMEN SUURIN KUVATAIDETAPAHTUMA Kaapelitehtaalla, Helsingissä 12.3. – 20.3.2016

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2016 klo 13:21
Julkaisija: tm•galleria, Taidemaalariliitto

TAIDEMAALARILIITON TEOSVÄLITYS 12.3.–20.3.2016

- LUPAUS KEVÄÄSTÄ!

 

"Kuutamouinnin jälkeen", "Tuuli jättää yön", "Sade Soittaa", "Väreilyä", "Sinisiä pilviä, punaista rantaa".

Maalaustaiteen vuosittainen suurtapahtuma valloittaa ensi viikolla Kaapelitehtaan Merikaapelihallin, Helsingissä. Myynnissä on yllämainittujen maalausten lisäksi yli 1500 taideteosta lähes 600 Taidemaalariliittoon kuuluvalta ammattitaiteilijalta kautta Suomen.

Teosvälityksessä on ainutlaatuinen tilaisuus saada kattava kuva Suomen tämänhetkisestä maalaustaiteesta ja nähdä, millaisia tekijöitä taidekentällä on. Teosten tyylillinen kirjo on laaja ja toteutustavoiltaan ne edustavat useita maalaustaiteen tekniikoita. Teoksia on paljon myös monilta nuorilta vasta uransa alkuvaiheessa olevilta taiteilijoilta. Oman kokoelman keräämisen voit aloittaa nyt. Ostamasi teoksen saat heti mukaan. Osto on mahdollista myös korottomalla osamaksulla.

Kaikki ovat tervetulleita, perheet, nuoret ja vanhat – näyttelyssä vierailee vuosittain lähes 20 000 kävijää. Maalaus on ainutkertainen. Maalauksen kyky kuvata samalla niin ulkoista kuin sisäistäkin todellisuutta on viehättänyt ihmistä kautta aikojen. Suuresta määrästä löytää aina itseään koskettavia teoksia.

Taidemaalariliiton teosvälityksellä on pitkät perinteet. Tilaisuus oli 1970-luvulla valtion taidehankintojen ostotilaisuus. Nykyisin teosvälityksen ostajista valtaosa on yksityishenkilöitä. Vanha tehdasrakennus tarjoaa mielenkiintoiset puitteet perinteisestä taidenäyttelystä poikkeavalle tilaisuudelle, ja se houkuttelee paikalle myös runsaasti yleisöä galleria- ja museonäyttelyiden kävijäkunnan ulkopuolelta. Teosvälityksen tavoitteena onkin löytää uutta kuvataideyleisöä ja madaltaa kynnystä kuvataiteen näkemiseen. Tervetuloa!


Taidemaalariliiton Teosvälitys 12.3.–20.3.2016

Kaapelitehdas, Merikaapelihalli

Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki

Avoinna:

ma–pe 12–18, la–su 11–17. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Yleisöesittelyt:

la ja su klo 12 ja klo 14

 
Kutsumme tiedotusvälineiden edustajat tutustumaan tapahtumaan jo ennakkoon sen ripustusvaiheessa keskiviikkona 9.3., kun taidemaalarit toteuttavat jättiläismäistä näyttelyä. Ripustajataiteilijat osallistuvat itsekin teoksillaan tapahtumaan! Median edustajat ovat tervetulleita myös perjantaina 11.3. ennakkoasiakaspäivänä.

 

– Taidemaalariliiton uusilla kotisivuilla on runsaasti teoskuvia Teosvälitykseen esille tulevista teoksista. Liitteenä on viisi teoskuvaa tulevasta tarjonnasta. http://www.painters.fi/teoskuvia/

Ensi viikolla Teosvälityksen sivuille lisätään kuvia ripustuksesta ja tämän vuoden näyttelystä: http://www.painters.fi/teosvalitys/

Lehdistökuvia ja lisätietoja: Näyttelykoordinaattori Katariina Lager, Taidemaalariliitto, puh. 09 68110575, katariina.lager@painters.fi. Tapahtuman aikana 040 837 3843.

http://www.painters.fi/teosvalitys/

Facebook: Taidemaalariliiton teosvälitys

 

Liitteenä olevat kuvat:
1. Ipi Kärki: Fenkoli, öljy kankaalle, 50 x 50 cm, 2015, Kuva: Jussi Tiainen
2. Ilari Hautamäki: Chameleon, öljy ja akryyli kankaalle, 160 x 130 cm, 2014
3. Kaarlo Stauffer: Sunlight bathed the golden glow, öljy kankaalle, 230 x 144 cm, 2013
4. Katri Stenberg: Maisema, akryyli, 100 x 120 cm, 2015, Kuva: Lasse Wallenius
5. Saara Piispa: Kotimatkalaiset, öljy ja akryyli kankaalle, 127 x 105 cm, 2013, Kuva: Juha Kassila


 

 – Tapahtuman pääyhteiskumppani on Intrum Justitia. Tapahtumatoteutuksiin erikoistunut Broadway Finland toteuttaa Merikaapelihalliin lisävalaistuksen.

 

Taidemaalariliitto on Suomen ammattitaidemaalareiden valtakunnallinen järjestö, joka on perustettu vuonna 1929. Liitto työskentelee kuvataiteen edistämiseksi ja kuvataiteilijoiden ammatillisten ja sosiaalisten etujen parantamiseksi. Taidemaalariliitolla on galleria, taiteilijatarvikevälitys ja toimisto Helsingin keskustassa os. Erottajankatu 9, 00130 Helsinki.

Jäsenilleen liitto tarjoaa erilaisia palveluja, muun muassa verotukseen ja sosiaalisiin kysymyksiin liittyvää neuvontaa sekä tiedotusta ajankohtaisista ammatillisista asioista. Liitto toimii kuvataiteen asiantuntijana viranomaisiin päin.

Taidemaalariliitto toimii yhteistyössä Suomen Kuvanveistäjäliiton, Suomen Taidegraafikoiden, Valokuvataiteilijoiden liiton, Muu ry:n, Suomen Kuvataidejärjestöjen liiton ja Suomen Taiteilijaseuran kanssa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs