Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sisustaminen » Kutsu lehdistötilaisuuteen: Victor Vasarelyn näyttely avautuu EMMAssa

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Kutsu lehdistötilaisuuteen: Victor Vasarelyn näyttely avautuu EMMAssa

Kutsu.
Julkaistu: 30.09.2014 klo 12:06
Julkaisija: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Tilaisuus: Lehdistötilaisuus, EMMA - Espoon modernin taiteen museossa avautuva näyttely: Victor Vasarely / Optisia maalauksia / 8.10.2014-11.1.2015

Aika: tiistai 7.10.2014 klo 10

Paikka: Näyttelykeskus WeeGee, Wirkkala-kabinetti, Ahertajantie 5, Espoo, Tapiola

 

Optisen taiteen uranuurtajan Victor Vasarelyn (s. 1906) näyttely nähdään EMMAssa 8.10.2014-11.1.2015.

Seitsemän vuosikymmentä taiteen parissa työskennellyt Victor Vasarely tunnetaan op-taiteen isänä, joka loi suuntaukselle perusteet. Mainosgraafikkona uransa aloittaneen Vasarelyn luoma värikäs, silmää ja mieltä kiehtova ja harhauttava op-taide alkoi levitä myös kaupallisille aloille, mainontaan, muotiin ja designiin.

Kansainvälisen kiertonäyttelyn maalaukset ovat vuosilta 1948-1979, ajalta, jolloin Vasarely maalasi tunnetut sarjansa: Belle-Isle, Gordes-Cristal, Denfert, Black and White / Kinetics, Planetary Folklore, Permutation, Vonal, Vega ja Hommage á l’Hexagon.

Noin viidenkymmenen teoksen kokonaisuuden on kuratoinut Serge Lemoine. Näyttely tuo esille Vasarelyn määrätietoisuuden visuaalisen näkemyksen toteuttajana. Katsoja viedään kokemaan kolmiulotteisen tilan ja liikkeen illuusioita, joita vielä ennen digitaalisen kuvan syntyä maalattiin kaksiulotteiselle pinnalle.

Belgian ja Sveitsin kautta kiertänyt näyttely on esitellyt kuraattori Serge Lemoine kutsumana näyttelyn vieraana kustakin maasta Victor Vasarelyn taiteesta inspiroituneita, kansainvälisesti merkittäviä taiteilijoita. Suomesta kutsun sai Matti Kujasalo, jonka EMMAn kokoelmiin kuuluva teos on osana näyttelykokonaisuutta.

Näyttely on tehty yhteistyössä Musée d’Ixellesin (Brysseli) ja Museum Haus Konstruktiven (Zürich) kanssa ja siitä on tehty julkaisu (englanti-ranska).

Lehdistötilaisuudessa paikalla ovat EMMAn edustajien lisäksi näyttelyn kuraattori ja asiantuntija Serge Lemoine.

Tervetuloa.

Tilaisuudessa on tarjoilu.

Ilmoittautuminen: Toivomme median edustajien ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen: esa.takala@emma.museum

Kuvamateriaali: http://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/Victor+Vasarely/
salasana: emmamuseum

Lisätietoja:
Esa Takala, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, EMMA.
esa.takala@emma.museum p. 043 825 0021

EMMA - Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen merkittävimmistä taidemuseoista. EMMAn näyttelytilat on jaettu Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien näyttelyiden kesken. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs