Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sisustaminen » IKEA VIKTIGT -videolanseeraus: pelkistettyä muotoilua yhteistyössä Ingegerd Råmanin kanssa

IKEA Oy

IKEA VIKTIGT -videolanseeraus: pelkistettyä muotoilua yhteistyössä Ingegerd Råmanin kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2016 klo 18:30
Julkaisija: IKEA Oy

Tänään Tukholmassa lanseerattu ja 6.5. myyntiin tuleva VIKTIGT-erikoismallisto on syntynyt muotoilijoiden ja käsityöläisten yhteistyönä. Lopputuloksena on tuotesarja, jonka muotokieli on minimalistisen funktionaalista ja luonnonmateriaalit kotoisin Aasiasta. Katso video lanseerauksesta täältä.

VIKTIGT-erikoismalliston pääsuunnittelija Ingegerd Råman on yksi Pohjoismaiden tunnetuimmista lasimuotoilijoista. Keraamikon koulutuksen saanut Råman on saavuttanut urallaan enemmän Svensk Form -palkintoja kuin kukaan toinen muotoilija. VIKTIGT-mallisto kattaakin sekä Råmanin suunnittelemia lasi- ja posliinituotteita että mattoja, valaisimia ja kodin käyttöesineitä. Mallistossa Råman laajentaa ensimmäistä kertaa muotoilunäkemystään myös huonekaluihin. Lopputuloksena on siro, pinottava tuoli, joka Råmanin mukaan muistuttaa heinäsirkkaa.

Malliston muotokieli on pelkistetyn pohjoismaista, ilman räikeitä värejä tai suuria koristekuvioita. Sen sijaan käsintehty mallisto korostaa rakkautta yksinkertaisuuden estetiikkaan.

– Muotoilufilosofiani perustuu pelkistämiseen. Pelkistän ja karsin muotoa niin kauan, että jäljelle jää vain olennaisin. Näin muodon ja materiaalin kauneus sekä laatu tulevat parhaiten esiin, Ingegerd Råman toteaa.

– Mielestäni me kaikki – eikä vain me IKEA-työntekijät – voimme oppia Ingegerdiltä, että arkinen voi olla hyvää taidetta, kiteyttää IKEA-muotoilujohtaja Marcus Engman.

VIKTIGT-erikoismalliston tuotteiden muotokieli on syntynyt yhteistyössä vietnamilaisten käsityöläisten kanssa. Råman sekä malliston suunnitteluun osallistuneet IKEA-muotoilijat Wiebke Braasch ja Nike Karlsson viettivät aikaa Vietnamissa ja muotoilivat tuotteet paikallisia käsityömenetelmiä ja materiaaleja hyödyntäen. Malliston tuotteet on valmistettu uusiutuvista luonnonmateriaaleista kuten bambusta, rottingista, luonnonkuiduista, metallista, lasista, posliinista ja puusta.

– Luonnonmateriaaleista valmistetut esineet ovat mahdollisimman kaukana teollisen säännöllisestä muodosta. Ne ovat käsintehtyjä. Jokainen tuoli ja kori on erilainen – se on minusta mallistossa kiehtovinta, kertoo IKEA-muotoilija Nike Karlsson.

VIKTIGT-erikoismalliston materiaalit on valittu sekä esteettisten että kestävän kehityksen ominaisuuksien perusteella. Esimerkiksi malliston päämateriaali bambu kasvaa 10 kertaa nopeammin kuin puu, eikä sen viljely vaadi torjunta-aineiden käyttöä. Lisäksi se sitoo hiilidioksidipäästöjä ja tuottaa 35 % enemmän happea kuin vastaava määrä puuta.

VIKTIGT-erikoismallisto lanseerattiin Tukholman designviikolla 11. helmikuuta. Tuotteet tulevat myyntiin Suomen IKEA-tavarataloihin 6. toukokuuta ja niitä on myynnissä vain rajoitettu erä.

Katso video!

Olimme paikalla VIKTIGT-erikoismalliston medialanseerauksessa Tukholman designviikoilla. Tutustu Suomen medialle kuvaamaltamme videolta mallistoon sekä Ingegerd Råmanin ja Jutta Viheriän ajatuksiin. Katso video YouTubesta tämän linkin kautta: https://youtu.be/zZWgivWrsq0

Malliston mediamateriaalit löytyvät Dropboxista.

Lisätietoja:

Heidi Azinur, tuoteviestintäpäällikkö, IKEA Suomi, heidi.azinur@ikea.com, puh. 050 3033 888, pr.finland@ikea.com

Kuvauslainat ja kuvapyynnöt:

pr.finland@ikea.com
Veera Aalto, viestintäassistentti, IKEA Suomi puh. 040 450 9646

Valokuvat ja muut lehdistömateriaalit:

Video, kuvat ja mallistoesite Dropboxissa: https://www.dropbox.com/sh/8k2ycbeiaukz9v6/AABRiqkfCkSjPzNIoR5xvpota?dl=0

www.IKEA.fi


Facebook: IKEA Suomi
Instagram ja Twitter: @IKEASuomi

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs