Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sisustaminen » IKEA Suomen kasvu jatkuu

IKEA Oy

IKEA Suomen kasvu jatkuu

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2014 klo 09:00
Julkaisija: IKEA Oy

Tulossa lisää erikoismallistoja, suunnitelmissa uusia tavarataloja

IKEA Suomen liikevaihto kasvoi 6,5 prosenttia huonosta taloustilanteesta huolimatta ja oli 312 miljoonaa euroa toimintavuonna 2013*. IKEA Suomi jatkaa kasvuaan haastavassa taloudellisessa tilanteessa.

– Yksi tärkeimmistä kasvutekijöistämme viime vuonna oli uuden METOD-keittiömalliston lanseeraus. Sisustustuotteiden lisäksi IKEA myy huomattavan paljon myös kodinkoneita. Keittiömyynti ja siihen liittyvät kodinkoneet ovat jatkossakin hyvin tärkeä osa kasvustrategiaamme. Lisäksi avasimme kokonaan uuden tuotealueen Paper Shop -konseptin myötä, IKEA Suomen tuore maajohtaja Lena Herder kertoo.

IKEA kehittää jatkossa liiketoimintamalliaan niin, että vuoden mittaan esitellään yhä enemmän erikoismallistoja ja uutuuksia. Tavoitteena on suomalaisten kotien sisustamisen inspiroiminen monin eri tavoin.

– IKEA on jo nyt hyvin monipuolinen kodinsisustuksen tavaratalo, ja tätä monipuolisuutta kehitämme ja viestitämme yhä voimakkaammin. Haluamme tarjota sekä kalusteita että kodin sisustustuotteita ja tehdä kodin ilmeen piristämisestä mahdollisimman helppoa ja edullista, Lena Herder sanoo.

IKEA Suomella on tällä hetkellä viisi tavarataloa Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa, mutta kaavailuissa on tavaratalojen määrän kasvattaminen.

– Suunnitelmissamme on uusien tavaratalojen avaaminen Suomessa. Tällä hetkellä keskitymme ensisijaisesti selvittämään Lappeenrannan hanketta, mutta olemme hyvin kiinnostuneita myös pääkaupunkiseudusta ja Pohjanmaasta, Herder jatkaa.

IKEA työllistää Suomessa tällä hetkellä 1388 henkilöä viidellä paikkakunnalla.

IKEA maailmalla nyt jo 26 maassa

Koko IKEA-konserni laajeni viime vuonna jo yhteensä 26 maahan. Konsernin liikevaihto kasvoi 3,2 % ja oli yhteensä 28,5 miljardia euroa.

 

IKEA Suomen avainluvut toimintavuonna 2013

-       Liikevaihto 312 miljoonaa euroa

-       Liikevaihdon kasvu 6,5 prosenttia edelliseen toimintavuoteen verrattuna

-       Työntekijöiden määrä yhteensä 1388 henkilöä

  • IKEA Espoo 233 henkilöä
  • IKEA Vantaa 365 henkilöä
  • IKEA Raisio 219 henkilöä
  • IKEA Tampere 282 henkilöä
  • IKEA Kuopio 177 henkilöä
  • IKEA Suomen maatason toiminnoissa, nettikaupassa ja asiakaspalvelukeskuksessa yhteensä 112 henkilöä

-       Työntekijöistä 66 % on naisia ja 33 % miehiä

 

LIITEENÄ

- IKEA-konsernin vuosikatsaustiedote

- Lena Herderin valokuvia

- Kuva Kuopion IKEA-tavaratalosta

 

* Tilikausi 2013 ajoittuu aikavälille 1.9.2012–31.8.2013.

 

Lena Herderin haastattelupyynnöt:

Laura Saksala, Public Relations Manager, IKEA Oy, pr.finland@ikea.com, puh. 040 451 7856.

www.IKEA.fi

 

 

Liitetiedostot

IKEA
IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 305 tavarataloa 26 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. IKEA-konsernilla on 135 000 työntekijää. Toimintavuonna 2013 konsernin tavarataloissa oli 684 miljoonaa kävijää. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa. IKEA Oy on valittu vuosina 2011, 2012 ja 2013 Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place To Work -listauksessa.
www.IKEA.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs