Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sisustaminen » IKEA julkistaa tänään virtuaalikeittiösovelluksen

 IKEA Oy

IKEA julkistaa tänään virtuaalikeittiösovelluksen

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2016 klo 09:00
Julkaisija: IKEA Oy

IKEA VR Experience -virtuaalikeittiö julkistettiin tänään maailman johtavalla Valve Steam -pelialustalla. Valven HTC Vive VR-järjestelmälle kehittämä sovellus testaa uusia kestäviä tapoja asiakkaiden osallistamiseksi tuotesuunnittelussa.  Tavoitteena on, että tulevaisuudessa sovellus antaa IKEA-asiakkaille mahdollisuuden kokeilla eri keittiöratkaisuja virtuaalisesti ennen ostopäätöksen tekoa.

IKEA tutkii jatkuvasti uusia teknologioita, joiden avulla se voi parantaa tarjontaansa ja palvella asiakkaitaan entistä paremmin. IKEA on muun muassa testannut erilaisia digitaalisia työkaluja, ja virtuaalitodellisuus on yksi osa-alue, jota halutaan hyödyntää jatkossa. IKEA VR Experience on osa tätä kehitysstrategiaa, ja sen avulla käyttäjä voi nähdä virtuaalikeittiön luonnollisessa koossa.

“Virtuaalitodellisuus kehittyy nopeasti, ja 5–10 vuoden sisällä se tulee olemaan erottamaton osa ihmisten elämää. Se mahdollistaa kuluttajille erilaisten kodinsisustusratkaisujen kokeilun ennen ostopäätöstä,” kertoo Jesper Brodin, IKEA of Svedenin toimitusjohtaja sekä IKEA Group Range & Supply Manager.

IKEA VR Experience -sovelluksen avulla kaappien ja laatikostojen värin voi vaihtaa yhdellä klikkauksella. Sen avulla käyttäjä voi myös nähdä keittiön metrin pituisen lapsen tai 195 cm pitkän aikuisen näkökulmasta. Tämä ominaisuus on tärkeä turvallisuuden kannalta, sillä liikkuminen huoneessa eri kokoisena paljastaa piilevät vaarat.

”Olemme keittiösovelluksesta erittäin innoissamme, koska tulevaisuudessa asiakkaamme voivat vaivattomasti tutustua sen avulla IKEA-keittiöihin, niiden toiminnallisuuksiin sekä sisustusmahdollisuuksiin. Kuluttajat voivat jo kotona virtuaalisesti luoda

unelmiensa keittiön, jonka me sitten toteutamme heille, summaa Vesa Riihelä, IKEA-keittiöiden tuoteryhmäpäällikkö.

“IKEA VR Experience antaa ihmisille ympäri maailmaa mahdollisuuden luoda uutta yhdessä. Toivomme, että käyttäjät osallistuvat kehittämisprojektiimme ja lähettävät meille ideoita siitä, miten voimme tehdä virtuaalikeittiöstä entistäkin paremman,” sanoo Martin Enthed, IKEA Communications IT Manager.

Sovellus on kehitetty yhteistyössä ranskalaisen Allegorithmic-yhtiön kanssa käyttäen Epic Gamesin Unreal Engine 4 -kehitystyökalua, ja se on tehty HTC Vivelle – uraauurtavalle ja palkitulle virtuaalitodellisuusjärjestelmälle, jonka ovat kehittäneet HTC ja Valve.

IKEA VR Experience -sovellusta päivitetään jatkuvasti aina elokuuhun 2016 asti, jolloin nykyinen testausvaihe päättyy.

IKEA VR Experience -sovellus löytyy Valve Steam -pelialustalta. Sovelluksen käyttö vaatii HTC Vive VR-järjestelmän. Lisätietoa osoitteesa: http://store.steampowered.com/

Onko sinulla ideoita, kuinka voisimme parantaa IKEA VR Experience -sovellusta ja/tai hyödyntää virtuaalitodellisuutta? Ota yhteyttä: VRDevelopment@ikea.com

Lisätietoja:

Heidi Azinur, tuoteviestintäpäällikkö, IKEA Suomi, heidi.azinur@ikea.com, puh. 050 3033 888, pr.finland@ikea.com

Valokuvat ja muut lehdistömateriaalit:
IKEA.fi/pressroom, puh. 040 450 9646
www.IKEA.fi

Facebook: IKEA Suomi
Instagram ja Twitter: @IKEASuomi

IKEA
IKEA-visio on luoda parempi arki mahdollisimman monille ihmisille. Visiomme ja liikeideamme mukaisesti tarjoamme kauniisti muotoiltuja, toiminnallisia, edullisia ja laadukkaita kodinsisustustuotteita, jotka on valmistettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. IKEA-konsernilla on 328 tavarataloa 28 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa sekä lisäksi IKEA-lähipiste Jyväskylässä.www.IKEA.fi

About HTC
HTC Corporation aims to bring brilliance to life. As a global innovator in smart mobile devices and technology, HTC has produced award-winning products and industry firsts since its inception in 1997, including the critically acclaimed HTC One and HTC Desire lines of smartphones. The pursuit of brilliance is at the heart of everything HTC does, inspiring best-in-class design and game-changing mobile and virtual reality experiences for consumers around the world. HTC is listed on the Taiwan Stock Exchange.

About Allegorithmic
Allegorithmic develops the new generation of 3D texturing software: Substance Painter, Substance Designer and Substance B2M. With most AAA game studios using these tools, Substance has become the industry standard for creating next-generation PBR (Physically Based Rendering) assets. These tools are also rapidly expanding to the VFX/Film and Design/Architecture industries.

About Unreal Engine
Developed by Epic Games, the Unreal Engine brings high-fidelity experiences to PC, console, mobile, the Web and VR. Unreal Engine accelerates the creation of games, applications, visualizations and cinematic content. Download Unreal Engine for free at unrealengine.com, and follow @UnrealEngine for updates. 

Liitetiedostot

IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 328 tavarataloa 28 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa, sekä IKEA-lähipiste Jyväskylässä. www.IKEA.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs