Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sisustaminen » Esteettömyys toteutuu ilman tilanhukkaa tai suuria kustannuksia

Invalidiliitto ry

Esteettömyys toteutuu ilman tilanhukkaa tai suuria kustannuksia

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2016 klo 13:00
Julkaisija: Invalidiliitto ry

Invalidiliiton Esteettömyys kuuluu kaikille -seminaarissa tänään puhunut ympäristöministeriön yliarkkitehti Erja Väyrynen loi tilannekatsauksen esteettömyyslainsäädäntöön ja sen uudistuksiin. Väyrynen totesi, että esteetön asuntosuunnittelu ei ole kallista eikä vaikeaa. Asuntotuotannossa korostuu nimenomaan hyvän suunnittelun merkitys, mikä näkyy erityisesti wc- ja pesutiloissa. Ylisuuriin kylpyhuoneisiin on syynä lähinnä huono suunnittelu eivätkä esteettömyysmääräykset. Väyrynen tähdensi, että esteettömyys on mahdollista toteuttaa tehokkaasti, eikä sen nimissä tarvitse rakentaa turhaa tilaa.

Esteettömien asuntojen tarve on merkittävä lähitulevaisuuden ikääntyvässä Suomessa. Ympäristöministeriö on laskenut, että vuoteen 2030 mennessä tarvitaan miljoona esteetöntä asuntoa. Tästä määrästä on nyt kasassa noin kolmasosa. Asuntojen uudistuotannon ja nykyisen esteettömän asuntokannan lisäksi tarvitaan korjausrakentamista ja hissiasennuksia.

Seminaarissa kuultiin myös maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen videoitu puheenvuoro avaussanoiksi. Tiilikainen totesi, että esteettömyysmääräyksistä ei ole syytä tinkiä uudisrakentamisessa, sillä esteettömyys merkitsee kaikille toimivaa suunnittelua.

Seminaarin nimi sisältää ajatuksen siitä, että esteettömyys ei liity ainoastaan liikkumiseen ja tilojen helppokulkuisuuteen. Esteettömyys tulisi ymmärtää laajasti koskemaan liikkumisen lisäksi esimerkiksi valaistusta ja akustiikkaa. Esteetön ympäristö huomioi myös esimerkiksi aistiyliherkkyydet.

Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKEn Esteettömyys kuuluu kaikille -seminaari järjestettiin 17.3. Näkövammaisten Keskusliiton Iiris-talossa.

 

Lisätietoja:

 VT johtaja Marika Nordlund, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKE, p. 050 492 3020, marika.nordlund@invalidiliitto.fi

Invalidiliitto edistää ja kehittää toimintakyvyltään erilaisten ja fyysisesti vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia osallistua, liikkua ja elää täysipainoista elämää. Invalidiliitto-konserniin kuuluvat myös Validia Kuntoutus, Asuminen ja Ammattiopisto.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs