Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sisustaminen » Estä sähkötulipalon synty

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Estä sähkötulipalon synty

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2014 klo 07:15
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Fidepron Älypalovaroitin ymmärtää, että pelkkä hälytys uhkaavasta tulipalosta ei estä paloa. Siksi se katkaisee virran häiriökohteesta ja ehkäisee näin sähköpalon syttymisen.

Älyn lisääminen palovaroittimeen muuttaa passiivisen laitteen aktiiviseksi sähköpalon estäjäksi edullisesti ja helposti. Fidepro Oy:n kehittämä ja markkinoima sekä kansainvälisesti patentoitu Älypalovaroitin on periaatteessa tavallinen verkkovirtaan kytketty ja paristolla varmennettu palovaroitin, johon on tuotu piirikortilla älyä. Kun tulipalo uhkaa ja syntyy savua, lähettää älyosa signaalin vikavirtasuojakytkimeen, jolloin häiriökohteesta katkeaa virta ja tulipalon synty estyy.

Estää syttymisen tutkitusti

Vakuutusyhtiöt haluavat vähentää tulipaloja ja Fidepro onkin Älypalovaroittimellaan vakuutusyhtiö If:in virallinen vakuutusturvakumppani.

Koneiden ja laitteiden aiheuttamia tulipaloja oli maassamme vuonna 2012 peräti 3500. Kodeissa sähköpalot syttyvät yleisimmin lieden päälle unohtuneista tavaroista tai sähkölaitteista. VTT:n tutkimuksen mukaan esimerkiksi keittiössä oleva Fidepron Älypalovaroitin katkaisee sähkönsyötön 1-3 minuutissa, jos päälle jääneellä liedellä on syttyvää materiaalia. Ilman Älypalovaroitinta liedellä olevan materiaalin kuumeneminen voi johtaa tulipalon syttymiseen ja on kuolettava noin 15 minuutissa.

Halpa henkivakuutus

Fidepron toimitusjohtaja Jere Putkisaari korostaa, että Älypalovaroitin on edullinen henkivakuutus. Tavallisen 80-90 neliömetrin perheasunnon palo- ja sähköturvallisuuden parantaminen Fidepron Älypalovaroitinjärjestelmän avulla maksaa vain 400-500 euroa, josta merkittävä osa on kotitalousvähennyskelpoisia asennuskuluja. Mikäli kohteessa ei ole ennestään verkkovirtaan kytkettyjä palovaroittimia tai vikavirtakytkintä, nousevat kustannukset hieman lisääntyvien asennustöiden vuoksi.

– Kannattaa myös kysyä alennusta vakuutusmaksuihin, sillä laitteemme on vakuutusyhtiöiden hyväksymä, vinkkaa Putkisaari.

Älypalovaroittimen voi liittää osaksi kokonaisturvajärjestelmää niin kodissa, kesämökeillä, toimistoissa kuin teollisuudessakin, jossa laite soveltuu erityisen hyvin sähkö­trukkien latauspisteisiin, kompressori- ja laitehuoneisiin sekä sähköpääkeskuksiin. Näissä kohteissa syttyneistä tulipaloista aiheutuu vuosittain miljoonien eurojen vahingot.

Kotimainen brandi maailmalle

Älypalovaroitin on kotimaista suunnittelua. Markkinoille se tuli jo vuosikymmen sitten.

– Tuolloin se oli aikaansa edellä ja nyt tuntuukin, että aika on oikea ja asiakkaat ovat löytäneet tuotteemme. Kuluttajat voivat hankkia Älypalovaroittimen asennuksineen nettisivujemme kautta, lisäksi sitä myyvät sähkötukkuliikkeet, sanoo Putkisaari.

Hän kertoo yhtiöllä olevan runsaasti suunnitelmia niin tuotekehityksen kuin markkinoinninkin suhteen.

– Tuotekehityksessä panostamme sekä designiin että teknologian kehittämiseen entistä monipuolisemmaksi. Markkinointia laajennamme kotimaan lisäksi erityisesti niihin maihin, joissa laite on patentoitu. Haluamme viedä uuden suomalaisen brandin maailmalle, kertoo Putkisaari.

Lisätietoa artikkelista ja yhteydenotot: http://bit.ly/OISwjR
Julkaisija: Editori.fi 

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs