Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sisustaminen » Ennätyssuuri Asta Rakentaja 2014 tuo valoa rakentamisen ja asumisen näkymiin

Tampereen Messut

Ennätyssuuri Asta Rakentaja 2014 tuo valoa rakentamisen ja asumisen näkymiin

Tiedote.
Julkaistu: 24.01.2014 klo 15:43
Julkaisija: Tampereen Messut

MESSUILLA ON YLI 300 NÄYTTEILLEASETTAJAA JA LAAJA OHJELMATARJONTA

Messuvuosi alkaa Tampereella 14.–16.2.2014 ennätyksiä rikkovan tapahtuman merkeissä. Rakentamisen ja asumisen Asta Rakentaja -messut laajenevat kahteen isoon halliin. Yli 300 näytteillasettajaa, aiempaa isompi messualue, uutuussisällöt ja entistä laajempi ohjelma lupaavat kävijöille monipuolisen kokonaisuuden. Oman kodin rakentajien ja remontoijien lisäksi tietoa saavat rakennus- ja kiinteistöalan ammattilaiset. Messut huipentuvat Duudsoneiden meklaroimaan hyväntekeväisyyshuutokauppaan. Viikonloppuna 15.–16.2. pidetään myös Keräily Kevät -tapahtuma.

Asta Rakentaja tarjoaa sloganin mukaisesti raksaa ja remppaa rakentajille, remontoijille ja rakentamishankkeita suunnitteleville. Luvassa on tiukkaa asiaa, viihdyttävää ohjelmaa ja hyvät valikoimat uutuuksia. Tarjontaa on helppo vertailla, koska messuilla toimijat ovat saman katon alla ja tavoitettavissa näin ollen yhdellä käynnillä. Yritysten joukossa on esimerkiksi noin 50 talopaketteja ja 40 energiaratkaisuja tarjoavaa toimijaa sekä yli 30 sauna- ja kylpyhuonetoimittajaa.

– Asta Rakentaja on todella piristävä aloitus messuvuodelle. Vaikka rakentamisen suhdanteissa vasta odotellaan niitä kirkkaimpia näkymiä, tämä Pirkanmaan suurin alan tapahtuma on erinomainen osoitus siitä, että yrityksillä riittää halua markkinoida. Näytteilleasettajat ovat korostaneet kasvokkain tapahtuvan markkinoinnin tärkeyttä, minkä vuoksi messuilla halutaan olla. Lisäksi Tampere on saanut positiivista palautetta hyvänä, keskeisenä ja vetovoimaisena paikkana toteuttaa alan tapahtumia. Täällä rakentamisen ja asumisen ratkaisuille riittää kysyntää. Asta Rakentaja rikkoo ennätykset niin näytteilleasettajien, näyttelypinta-alan kuin myös oheisohjelman määrässä, joten tapahtumasta on tulossa näyttävä. Nyt toivotetaan vielä yleisö tervetulleeksi messuille tekemään hankintoja, tutustumaan uutuuksiin, saamaan tietoa ja viihtymään, sanoo projektipäällikkö Annina Niemi Tampereen Messut Oy:stä.


RT:n Kehittyvä rakentaminen 2014 -seminaari kutsuu rakennus- ja kiinteistöalan ammattilaisia

Perjantaina 14.2. messuilla on ohjelmaa etenkin rakentamisen ja kiinteistöalan ammattilaisille, kiinteistöjen ja pientalojen korjaushankkeista vastaaville sekä alan opiskelijoille. Rakennusteollisuus RT ry järjestää Kehittyvä rakentaminen 2014 -seminaarin, joka tarjoaa tietoa, työkaluja sekä tutkimustuloksia rakentamisen laadun ja tuottavuuden parantamiseksi. Samana päivänä Omataloyhtiö.fi pitää seminaarin Ratkaisut korjausrakentamiseen – asiantuntijaseminaari taloyhtiöiden päättäjille. Molemmat seminaarit ovat maksuttomia ja sisältävät ilmaisen sisäänpääsyn messuille perjantaina. Seminaareihin on ennakkoilmoittautuminen, sillä paikkoja on rajoitetusti. Lisätiedot ja ilmoittautuminen ww.asta.fi (Ohjelma).


Aamulehden paneeli herättää keskustelua ajankohtaisista rakentamishankkeista

Yhteistyössä Aamulehden kanssa järjestetään lauantaina 15.2. paneelikeskustelu, jonka aiheena on Tampereen kaupunkikuvan kehittäminen ja ajankohtaiset rakentamishankkeet. Toimittaja Anu Leena Koskisen johdolla nostetaan esille muun muassa Tampereen keskusta-alueen tulevaisuudennäkymät. Keskustelemassa ovat Arkkitehti-lehden päätoimittaja Jorma Mukala, yhdyskuntasuunnittelun teorian professori Panu Lehtovuori Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtuurin laitokselta, Tampereen kaupungin keskustahankkeen projektiarkkitehti Veikko Vänskä, Tampereen kaupungin konsernijohtaja Kari Kankaala ja Tampere Tunnetuksi ry:n toiminnanjohtaja Liina Kangas. Yleisöllä on myös mahdollisuus esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä panelisteille. Kysymyksiä voi lähettää myös etukäteen: www.asta.fi/paneeli


Duudsonit meklaroivat hyväntekeväisyyshuutokauppaa

Sunnuntaina 16.2. järjestettävä Hyväntekeväisyyshuutokauppa tulee olemaan tänä vuonna vauhdikas, sillä meklareina toimivat stunttien, jekkuilun ja yleisen sekoilun täyttämistä televisio-ohjelmistaan tunnettujen Duudsoneiden Jarno ”Jarppi” Leppälä ja Hannu-Pekka ”HP” Parviainen. Messuyleisöllä on mahdollisuus huutaa itselleen hyviä tuotteita rakentamiseen ja asumiseen liittyen. Huutokaupan tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Tampereen SOS-lapsikylän toiminnan tukemiseen. Duudsoneiden haastattelu ”Levitämme positiivista anarkiaa” TähtiUutiset-verkkolehdessä www.tahtiuutiset.fi.


Tietoiskuja ja työnäytöksiä messuisäntä Jorma Piisisen johdolla

Viikonloppuna messuisäntänä on remonttimies Jorma Piisinen, joka kertoo tietoiskuissaan saunan pintakäsittelystä, kipsilevyseinän saumanauhasta ja kittauksesta, marmorimosaiikin asennuksesta, saumauksesta ja käsittelystä, kiinnikkeiden valinnasta eri seinämateriaaleille sekä kosteusvaurioiden korjaamisesta. Muissa tietoiskuissa käsitellään muun muassa passiivirakentamista, putkiremonttia, rakentamiseen liittyvää tiedonantovelvollisuutta, kiinteistökaupan virheitä oikeuskäytännön valossa, kerrostalon poistoilman lämmön talteenottoa, rakentamisen vakuutuksia, lisä- ja täydennysrakentamisen mahdollisuuksia taloyhtiöissä, keittiöremontin suunnittelua sekä kotitalousvähennystä.

E-hallin Työnäytösalueella Piisisen aiheita ovat tapettikerrosten poistaminen ja tapetointi vaakasuoraan, vanhan lautalattian käsittely sekä ikkunan asennus ja listoitus. Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen toteuttamien työnäytösten aiheita ovat vanhan huonekalun ja ikkunan entisöinti, erikoismaalaus, vanhan lautalattian käsittely ja peilioven maalausjärjestys. www.asta.fi (Ohjelma)


Tampereen Arkkitehtuuriklinikka, neuvontapiste sekä remontti- ja rakentajakoulut opastavat

Uutuutena messuilla on Tampereen Arkkitehtuuriklinikka, jossa annetaan neuvoja ja ideoita ajankohtaisiin rakennushankkeisiin liittyviin kysymyksiin esimerkiksi messukävijän oman suunnitelman pohjalta. Suomen arkkitehtiliittoon kuuluvat ammattilaiset antavat ensiapua ja tarpeen mukaan neuvoja jatkotoimenpiteistä sekä tietoa paikallisista suunnittelutoimistoista. Messuilla on myös tamperelaisten arkkitehtien töitä esittelevä näyttely. Klinikka on avoinna lauantaina klo 12–16 ja sunnuntaina klo 14–16 A-hallissa.

Neuvontapiste antaa yleisölle asiantuntevaa ja puolueetonta neuvontaa asumisen laatuun, korjausrakentamiseen, talotekniikkaan, kiinteistönhallintaan ja energiatehokkuuteen liittyen. Opastusta antavat Kiinteistöliitto Pirkanmaa ry, Pirkanmaan Rakentajat PIRA ry, Tampereen LVI-tekninen yhdistys TaLVI ry, Rakentamisen & Asumisen energianeuvonta Rane ja Pirkanmaan Isännöitsijät ry.

PRKK:n Rakentajakoulu antaa lauantaina tietoa oman talon rakentamista suunnitteleville tai siitä haaveileville sekä kesämökkirakentajille ja laajennusosaa nykyiseen taloon tekeville. Sunnuntaina on vuorossa PRKK:n Remonttikoulu, joka on tarkoitettu oman talon tai kesämökin peruskorjausta tai laajempaa remonttia suunnitteleville. Seminaarit sopivat myös pienen erillis- tai rivitaloyhtiön hallitusten jäsenille.


Kodintekniikkaa ja LVI-ratkaisuja uuden hallin täydeltä – TuoteTalo saa piha-alueen

Asta Rakentaja 2014 saa lisätilaa kokonaisen uuden hallin verran, sillä tapahtuma laajenee A-hallin lisäksi viime syksynä valmistuneeseen E-halliin. Messuille on koottu uutuutena LVI-alan teema-alue, joka kattaa lähes puolet uudesta hallista. E-hallissa ovat myös kodintekniikkaa tarjoavat yritykset. Puusuutarit eli TAMKin rakennustekniikan opiskelijat rakentavat messuille jälleen suositun TuoteTalon, jossa pienrakentajat pääsevät tutustumaan aidossa ympäristössä erilaisiin rakenteisiin ja ratkaisuihin sekä pinta- ja julkisivumateriaaleihin. TuoteTaloon toteutetaan tänä vuonna uutuutena piha-alue, jossa on muun muassa tekonurmi, lasitettu terassi, tynnyrisauna ja kylpypalju.


Uutuuksina Asta Rakentaja Tori ja Tuotelava

Asta Rakentaja -messujen kävijät voivat tuoda Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääaulaan sijoitettavalle Asta Rakentaja Tori -ilmoitustaululle omia ilmoituksiaan rakentamiseen ja asumiseen liittyen. Alan messuilla on liikkeellä juuri oikeita kohderyhmiä esimerkiksi työkaluja tai asuntoja esitteleville myydään/ostetaan-ilmoituksille. Uusi palvelu on messuvieraiden käytettävissä maksutta koko messujen ajan. Uutta on myös A-hallin Tuotelava, jossa näytteilleasettajat voivat esitellä yleisölle tuotteitaan ja palveluitaan.


Lauantaina ja sunnuntaina maksuton bussikuljetus ja lapsiparkki – Keräily Kevät D-hallissa

Nokialla sijaitseva Kodin Terra Kolmenkulma tarjoaa lauantaina ja sunnuntaina ilmaisen parkkipaikan sekä bussikuljetuksen messuille. Lauantaina ja sunnuntaina messuilla on myös Tampereen Sisun valvoma maksuton Lapsiparkki, jossa voi leikkiä, lukea, piirtää, askarrella ja pelata pelejä. Ikäsuositus lapsille on 3–10 vuotta. Useilla osastoilla on ohjelmaa näytteilleasettajien toimesta. Esimerkiksi lasten suosikkihahmo Herra Hakkarainen seikkailee Sastamalan kaupungin osastolla lauantaina ja sunnuntaina. Messuilla nähdään myös Osuuspankin Hippo.

Kolmipäiväisen Asta Rakentajan kanssa samana viikonloppuna pidetään kaksipäiväinen Keräily Kevät -tapahtuma, jossa on myytävänä laajat valikoimat erilaisia keräilyesineitä.


Rakentamisen ja asumisen Asta Rakentaja -messut järjestetään 14.–16.2.2014 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A- ja E-hallissa. Samana viikonloppuna 15.–16.2.2014 pidetään keräilyesineiden osto- ja myyntitapahtuma Keräily Kevät D-hallissa. Tapahtumat ovat avoinna klo 10–17. Viime vuonna tapahtuma houkutteli 18 826 kävijää.


Mediamateriaalit, kuvapankki ja median akkreditoituminen osoitteessa www.asta.fi (Medialle).


LISÄTIEDOT: www.asta.fi, www.kerailymessut.fi
Facebook: www.facebook.com/astarakentaja

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Annina Niemi, projektipäällikkö, p. 0207 701 218, 040 481 2220,
annina.niemi(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 0207 701 205, 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Aino Paavola, viestintäassistentti, p. 0207 701 242, 0400 914 877,
aino.paavola(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs