Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sisustaminen » Designtuottaja Fleimio sai Avainlippu ja Design from Finland -merkit

Suomalaisen Työn Liitto

Designtuottaja Fleimio sai Avainlippu ja Design from Finland -merkit

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2014 klo 15:53
Julkaisija: Suomalaisen Työn Liitto

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Fleimio-tuotteille sekä Avainlipun että Design from Finland -merkin kertomaan tuotteidensa suomalaisesta suunnittelusta ja valmistuksesta Suomessa. Fleimion tuotevalikoimaan kuuluu puusta ja metallista valmistettuja design-tuotteita.

Avainlippu ja Design from Finland -merkit on myönnetty Fleimio Halkovaunulle (design Tero Jakku 2011), Fleimio Footerille (design Yrjö Wegelius 2007) sekä Fleimio Käpy -seinähyllylle (design Tero Jakku 2013)  sekä Fleimio Woodhopper -puunkuljetusvälineelle (design Mika Hautamäki & Jussi Leimio 2011), joka lanseerataan kesäkuussa 2014. Tällä hetkellä Fleimiolla on jälleenmyyntiä jo 14 maassa ja suunta vahvasti kansainvälisille markkinoille.

Avainlippu on jo lähes 50 vuotta kertonut kuluttajille, että tuote on valmistettu Suomessa. Design from Finland -merkki puolestaan kertoo siitä, että yritys haluaa tuoda esiin panostustaan suomalaiseen suunnitteluun yrityksen kilpailutekijänä. Merkki sopii yritykselle, jonka tuotteiden tai palveluiden arvosta valtaosa syntyy muotoilun tuloksena.

- Meille oli tärkeää saada sekä Avainlippu että Design from Finland -merkit, sillä maailmalla arvostetaan korkealaatuisia tuotteita valmistavien suomalaisten puuseppien ja metallimiesten ammattitaitoa sekä suomalaisten designereiden kykyä luoda esteettisiä uusia tuotteita, joissa on häivähdys uutta funktionaalisuutta. Suomella on hyvä maine ulkomailla, kertoo Fleimion perustaja Jussi Leimio.

Avainlippu tunnetaan hyvin: Suomalaisen Työn Liiton tammikuussa 2014 toteutetun tutkimuksen mukaan 88 prosenttia suomalaisista tuntee Avainlipun hyvin. Vastaajista suurin osa (58 %) on myös sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin merkittävästi. Design from Finland -merkin viesti taas avautuu myös kansainvälisille kuluttajille helposti.

Suomalaisen Työn Liitossa on huomattu, että Avainlipun ja Design from Finlandin -merkin käyttö samanaikaisesti kasvaa koko ajan.

- Meillä on jo yli sata jäsenyritystä, jotka käyttävät molempia merkkejä. Näiden kahden merkin avulla yritys voi tuoda tuotteisiin tai palveluihin suomalaisuudesta kertovan lisän, joka auttaa erottumaan kilpailijoista niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, kertoo Avainlipun Brand Manager Reetta Mentu.

Lisätietoja: 
Jussi Leimio, design tuottaja, Fleimio, 040 595 4824, jussi.leimio@fleimio.fi
Reetta Mentu, Brand Manager Avainlippu, Suomalaisen Työn Liitto, 050 561 5030, reetta.mentu@avainlippu.fi

Liitetiedostot

Fleimio on vuonna 2010 perustettu yksityisesti omistettu suomalainen designtuottaja, joka luo raikkaita tuotteita tämän päivän koteihin. Fleimio-tuotteet kehitetään ammattimaisessa yhteistyöverkostossa, missä yhdistyy suomalainen tuotanto ja uudet suomalaiset designerit. Tällä hetkellä Fleimiolla on 75 jälleenmyyjää 14 maassa.www.fleimio.fi

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita. Vuonna 1912 perustetulla liitolla on yli 2 400 yritys- tai yhteisöjäsentä.

Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlipun käyttöoikeus on yhteensä yli 3000 tuotteella, tuoteryhmällä tai palvelulla.

Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä. Merkki kertoo edelläkävijäyritysten panostuksesta suomalaiseen muotoiluun osana yrityksen liiketoimintaa ja menestystä.

www.avainlippu.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs