Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sarjakuva ja kuvitus » Supersankarimunuainen iskee jälleen

Munuais- ja maksaliitto

Supersankarimunuainen iskee jälleen

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2016 klo 12:06
Julkaisija: Munuais- ja maksaliitto

Maailman munuaispäivää vietetään torstaina 10.3. Päivän teemana on Munuaisterveyttä lapsille. Munuais- ja maksaliiton Supersankarimunuainen-kampanja saa jatkoa, kun kehään astuu uusia supersankareita.

Supersankarimunuaisen vihulaiset ovat vahvistuneet. Elintavat huononevat ja keinot alkavat olla vähissä. Sankari janoaa uusia supervoimia ja päättää iskeä pukeutumalla muiden sankarien vaatteisiin.

Kehään astuvat Zedimunuainen, Kissamunuainen, Naamiomunuainen, Sorromunuainen, Hämismunuainen ja Ninjamunuainen. Lopulta Supersankarimunuainen kuitenkin tajuaa, että supervoimia ei voi saada toisen hahmosta, vaan munuaisterveyden eteen on itse tehtävä töitä.

– Olkoon voima kanssasi. Pelastakaa edes munuaiset, huudahtaa Supersankarimunuainen.

Kerää kaikki kuusi urheaa supersankaria ja auta munuaisiasi säilyttämään supervoimansa: Liiku, vähennä suolaa, älä tupakoi – ehkäise ylipainoa, kohonnutta verenpainetta ja diabetesta.

Uudet keräilykortit osoitteessa www.munuainen.fi/kerailykortit. Kampanjasta vastaa Munuais- ja maksaliiton viestintäpäällikkö Petri Inomaa. Mainostoimistokumppani on Mainostoimisto Adams ja hahmot on kuvittanut Petri Suni. Kampanja toteutetaan lääkeyritys Otsuka Pharma Scandinavia AB:n tuella.

Tämän vuoden kampanjaan kuuluu myös muun muassa juliste lasten munuaisterveydestä. Kampanjan esite ja nettisivut www.supersankarimunuainen.fi on julkaistu myös ruotsiksi. Lisää kuvamateriaalia www.munuainen.fi/supersankarimunuainenkuvat

Maailman munuaispäivä 10.3.
Ylipaino ja kohonnut verenpaine vahingoittavat myös lasten munuaisia. Lapsuuden ylipaino lisää riskiä sairastua aikuisenakin. Ylipaino nostaa verenpainetta, huonontaa veren rasva-arvoja ja lisää riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen – myös lapsilla. Suola kerää elimistöön nestettä ja nostaa verenpainetta. Kohonnut verenpaine vahingoittaa munuaisia ja vaikuttaa haitallisesti sydän- ja verenkiertoelimistön toimintaan.

Munuais- ja maksaliitto muistuttaa Maailman munuaispäivänä 10.3., että munuainen on elimistön unohdettu supersankari. Se kestää paljon, toisen munuaisensa voi jopa luovuttaa läheiselleen. Supersankarikaan ei pärjää yksin – se tarvitsee apua voittaakseen vastustajat. Lapsena terveellinen ruokavalio ja hyvät elintavat on helppo omaksua.

– Minkä lapsena oppii, sen vanhana taitaa, huudahtaa supersankarimunuainen.

Suojele supersankaria pienestä pitäen: Lisää liikuntaa, vähennä suolaa ja sokeria, älä aloita tupakointia. Esimerkistä oppii, eivätkä hyvät elintavat tee hallaa vanhemmillekaan. Koko perhe voi yhdessä laittaa pelikonsolit piironkiin ja lisätä liikuntaa, unohtaa sokerilimut markettiin sekä vaihtaa sipsit juureksiin ja karkit hedelmiin. Kun liian suolan makuun ei pääse lapsena, on vähäsuolaista ruokavaliota helppo noudattaa myöhemminkin.

#supersankarimunuainen
Twitter: MunuainenMaksa
www.facebook.com/munuaisjamaksaliitto
www.supersankarimunuainen.fi
www.munuainen.fi/munuaispaiva2016

Liitetiedostot

Munuais- ja maksaliitto on valtakunnallinen kansalais- ja potilasjärjestö. Liitto tukee sairastuneiden ja heidän läheistensä mahdollisuuksia hyvään elämään ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Liiton tavoitteena on munuais- ja maksasairauksien ja niistä johtuvien haittojen ennaltaehkäisy, sairauksien varhainen toteaminen ja hyvä hoito sekä kuntoutumisen tukeminen kaikissa sairauden vaiheissa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs