Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sarjakuva ja kuvitus » Aapo Kukon sarjakuvateos Riekaleita antaa äänen sodan vaietuille kohtaloille

Arktinen Banaani

Aapo Kukon sarjakuvateos Riekaleita antaa äänen sodan vaietuille kohtaloille

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2015 klo 08:45
Julkaisija: Arktinen Banaani

Sota on uudistamista, kansakuntien kohtaloiden pikakelaamista. Se repii ja raastaa kaiken entisen. Aapo Kukon sotaa sivaltelevat tarinat eivät kerro sankareista. Niissä rankimmat taistelut ovat ihmisten sisäisiä kamppailuja. Kukko ei lähtenyt kuvaamaan fyysisiä taistoja, vaan päätti keskittyä kuvaamaan kohtaloita sodan laitamilla. Hänen innoittajinaan toimivat sotimisesta itsenäisestä näkökulmasta kirjoittaneet ajattelijat, kuten Arvo Turtiainen, Samuli Paronen, Veijo Meri, Henrik Tikkanen, Pentti Haanpää ja Erno Paasilinna.

Riekaleita-teos sisältää kuusi erikseen nimeämätöntä tarinaa, joissa harvemmin ääneen päästetyt, mutta sotanäyttämölle silti kuuluvat henkilöt pääsevät kertomaan edes pienen riekaleen kokemastaan. On kauhun tai poliittisen asenteen vuoksi rintamalta paenneita, kuolemaantuomittuja, sekä homoseksuaaleja.

Ruutujen välissä pohditaan, millä tavoin teot ja tekemättä jätetty punnitaan. Sota ei lopu rauhan julistamiseen, eikä vielä silloinkaan kun siitä on kirjoitettu ja hyväksytetty virallinen historiikki. Henkiin jääneiden tehtävä on sitoa vanhan maailman riekaleilla haavat sekä kantaa arvet kehossa ja sielussa.

Aapo Kukko (s. 1991) on koulutukseltaan medianomi, tuottelias kuvittaja ja sarjakuvantekijä. Riekaleita on hänen kuudes sarjakuvateoksensa. Teoksen sarjat perustuvat aikansa kiertäneisiin tarinoihin, yhdessä esiintyy myös Kukon isoisä Erkki. Silti sekään “riekale” ei kuvasta virallista totuutta, vaan keskittyy enemmän aikakauden tunnelmien kuvastamiseen. 

Kukon tähänastiseen tuotantoon sisältyy paljon sotatarinoita, mutta sota on hänelle vain yksi juoniasetelma, poikkeustilanne, jonka kautta on kiinnostavaa pohtia ihmisten käyttäytymistä.  


Riekaleita-albumi julkistetaan Kemin sarjakuvapäivillä (Sauvo-talo, Valtakatu 22, 2. kerros) lauantaina 17.10.2015 klo 11.05. Aapo Kukko on tavattavissa myös Kemin Suomalaisessa kirjakaupassa (Valtakatu 6) klo 13.00-14.00.


Aapo Kukko

Riekaleita

ISBN 978-952-270-245-6.

70 sivua. Arktinen Banaani 2015.

 


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Aapo Kukko, puh. 0400 350 008, kukkoaapo@gmail.com

Arvostelukappaleet: Arktinen Banaani, Vesa Kataisto, puh. 050 563 4797, vesa.kataisto@sarjakuva.com

www.arktinenbanaani.fi

Liitetiedostot

 

20-vuotisjuhlaansa viettävä Arktinen Banaani tunnetaan erityisesti sarjakuvajulkaisuistaan, joiden vahvinta kotimaista kärkeä edustavat B. Virtanen, Fingerpori ja Kamala luonto. Sarjakuvakirjoja yritys on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta. Viime vuosina kustannustoiminta on laajentunut myös tieto- ja kaunokirjallisuuteen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs