Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Yhteistyöllä kohti vastuullista sisävesikalataloutta

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Yhteistyöllä kohti vastuullista sisävesikalataloutta

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2012 klo 08:00
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Kalakantojen tila huolestuttaa niin kalastajia kuin kalavesien omistajiakin. Tutkimus tuottaa monipuolista ja tarkkaa tietoa kalavesien ja kalakantojen tilasta, mutta aina tieto ei saavuta käyttäjiään, siis kalavesien omistajia, hoitajia ja kalastuksen harjoittajia. Silloin kalavesien käyttö ja hoito eivät toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Tiedonkulkua tulee kehittää.

Sisävesikalastus on Euroopassa pääosin virkistyskalastusta, mutta myös ammattikalastusta harjoitetaan. Merikalastukseen verrattuna kalastuksen järjestäminen ja kalakantojen hoito sisävesillä koskettaa hyvin erilaisia ja usein pieniä alueita. Usein lähellä on muutakin toimintaa ja asukkaita, joille vesistöillä on muita arvoja kuin kalatalous.
Hyvään sisävesien ympäristöön ja niiden kestävään käyttöön päästään parhaiten yhteistyöllä.

Hämeenlinnassa Aulangolla paneudutaan maanantaista keskiviikkoon (22.-24.10.2012) runsaan sadan tutkijan ja asiantuntijan voimin uusiin tapoihin lähestyä sisävesikalataloutta. Kyseessä on FAO:n yhteydessä toimivan Euroopan sisävesikalatalouskomission (EIFAAC) istunnon edellä järjestettävä kansainvälinen symposium. Osallistujia on kaikkiaan 21 eri maasta ja lisäksi FAO:sta. Tilaisuuden järjestävät Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos ja maa- ja metsätalousministeriö.

Symposium jakaantuu neljään erilliseen jaksoon, joista ensimmäinen valottaa kalavesien hoidon erilaisia toimintaympäristöjä. Toinen sessio keskittyy yhteistoiminnan järjestämiseen kalavesien käytön suunnittelussa ja ohjauksessa, ja kolmannessa tuodaan esiin erilaisin lähestymistavoin saatuja tuloksia. Neljännessä jaksossa, Suomessa ja Hämeessä kun ollaan, valotetaan raputalouden roolia ja rapukantojen hoitoa ja huomioimista sisävesikalataloudessa.

Symposium päättyy keskiviikkona 24. lokakuuta puolilta päivin. Päätössessiossa (klo 11:00-12:30) käsitellään symposiumin antia, minkä jälkeen on tiedotustilaisuus kello 13:00.

Linkki abstraktiin

Lisätietoja:
Markku Pursiainen, symposiumin tieteellinen ryhmä (0205 751 613 / 040 531 9902)
Petri Heinimaa, istunnon järjestelyryhmä (0205 751 480 / 040 506 1250)
Taija Pöntinen, tiedottaja 0400 747 179


 

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: http://www.rktl.fi/,  s-posti: viestinta@rktl.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs