Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Yhä useampi lähikauppa luovuttaa tuotteita ruoka-apuun

Suomen Lähikauppa Oy

Yhä useampi lähikauppa luovuttaa tuotteita ruoka-apuun

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2015 klo 10:58
Julkaisija: Suomen Lähikauppa Oy

Siwat ja Valintatalot ovat mukana tänään käynnistyvällä, Kuluttajaliiton järjestämällä valtakunnallisella Hävikkiviikolla. Tavoitteena on löytää yhä useammalle lähikaupalle luovutuskohde pidempiaikaiseen ruoka-apuyhteistyöhön.

Suomen Lähikauppa Oy suhtautuu myönteisesti myynnistä poistettujen tuotteiden luovuttamiseen ruoka-apua antaville tahoille. Lähikaupan virallisen linjauksen mukaisesti Siwat ja Valintatalot voivat lahjoittaa myynnistä poistettuja tuotteita hyväntekeväisyysjärjestöille, seurakunnille tai muille ruoka-apua antaville rekisteröityneille yhdistyksille.

Luovuttamista varten tehdään aina kirjallinen sopimus, jossa sitoudutaan puolin ja toisin säännöllisiin noutoaikoihin. Luovuttamisessa noudatetaan Eviran antamia ohjeita, sillä kauppa on vastuussa tuotteiden turvallisuudesta luovutukseen saakka. Lahjoittaminen ruoka-apuun on osa kaupan vastuullista toimintaa, ja ruoka-apuyhteistyöstä on viime vuosina saatu rohkaisevia kokemuksia.

Kooltaan pienemmistä lähikaupoista syntyy luonnollisesti pieni määrä hävikkiä. Ideaalitilanteessa sama toimija hakeekin myynnistä poistettuja tuotteita useammista saman alueen kaupoista. Näin on esimerkiksi Porissa, jossa sopimus ruoka-apua antavan yhdistyksen ja kaikkien Porin alueen Siwojen ja Valintatalojen kesken syntyi jo vuonna 2009.

– Yhteistyö on aina toiminut hyvin. Moni asiakaskin on tyytyväinen siitä, etteivät myymättä jääneet tuotteet mene roskiin, vaan hyvään tarkoitukseen. Se on itsellekin tärkeää, Porissa sijaitsevan Väinölän Siwan myymäläpäällikkö Päivi Väistö kertoo.

Tavoitteena luovuttavien kauppojen määrän kasvattaminen

Tällä hetkellä reilu kolmasosa yhteensä noin 650 Siwasta ja Valintatalosta luovuttaa myynnistä poistettuja tuotteita ruoka-apuun. Määrä on kasvanut lähes kymmenen prosenttiyksikköä viime vuoden lopusta. Tyypillisimmin luovutetaan päiväysherkimpiä tuotteita, kuten leipää.

Tavoitteena on kasvattaa määrää merkittävästi myös jatkossa ja löytää yhä useammalle kaupalle sopiva luovutuskohde pitkäaikaiseen yhteistyöhön.

– Haemme jatkuvasti sekä uusia yhteiskumppaneita että laajennamme mahdollisuuksien mukaan yhteistyötä nykyisten tahojen kanssa, Suomen Lähikaupan myyntijohtaja Timo Lavikainen sanoo.

Vinkkejä sopivista luovutuskohteista voi lähettää osoitteeseen ruoka-apu(at)lahikauppa.fi.

Lisätiedot:

Suomen Lähikaupan mediapalvelu, p. 020 700 3115.

Suomen Lähikaupalla on kaksi valtakunnallista kauppaketjua: Siwa ja Valintatalo. Kauppoja on lähes 700, henkilöstöä noin 4 300 ja asiakkaina lähes kaikki suomalaiset. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2014 noin miljardi euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs