Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Vuoden Luomukokki -kilpailu avattu

Pro Luomu ry

Vuoden Luomukokki -kilpailu avattu

Tiedote.
Julkaistu: 08.08.2016 klo 10:00
Julkaisija: Pro Luomu ry

Vuoden Luomukokki -kilpailun ilmoittautuminen on avattu. Kilpailussa on omat sarjat keittiöalan ammattilaisille ja opiskelijoille. Kilpailuun voi ilmoittautua 15.9. klo 18 asti. 

Suomen ensimmäinen Vuoden Luomukokki -kilpailu järjestetään Helsingissä ELMA-messujen yhteydessä 11.–13.11.2016. Ammattilaissarjan voittaja lähtee edustamaan Suomea pohjoismaiseen Ekokokkikilpailuun, joka pidetään marraskuun lopulla Malmössä Ruotsissa.

Finalistit valitaan reseptien perusteella

Vuoden Luomukokki -kilpailu on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa kilpailijat suunnittelevat kolmen ruokalajin menun, jonka annosten reseptit ja valokuvat he lähettävät ilmoittautumisen yhteydessä järjestäjille. Ilmoittautuminen on auki 15.9. asti.

Reseptien perusteella finaaliin valitaan neljä kilpailijaa kummassakin sarjassa. Finalistit julkistetaan Luomuelintarvikepäivässä Helsingissä 6.10.2016.

Kilpailun finaalit järjestetään ELMA-messuilla 11. ja 12.11.2016. Finaalissa kilpailijat suunnittelevat ja valmistavat annetuista luomuraaka-aineista kolmen ruokalajin kokonaisuuden kuudelle henkilölle.

Luomua arvostetaan myös ravintoloissa

Vuoden Luomukokki -kilpailun järjestävät EkoCentria, Luomuinstituutti ja Pro Luomu ry yhteistyössä Suomen Keittiömestarit ry:n kanssa. Tuomariston puheenjohtajana toimii keittiömestari Pekka Terävä Ravintola Olosta, ja kilpailun organisoinnista vastaa tutkimuskoordinaattori Jaakko Nuutila Luomuinstituutista.

Ravintoloiden luomutarjonta kasvaa jatkuvasti, ja myös kuluttajat arvostavat luomua yhä enemmän. Viime keväänä julkaistun tutkimuksen mukaan yli puolet ravintola-asiakkaista pitää ruokapaikan valinnassa tärkeänä kriteerinä sitä, että ravintola tarjoaa luomua.

Jaakko Nuutila toteaa, että uuden kokkikilpailun tavoitteena on omalta osaltaan innostaa keittiöalan ammattilaisia käyttämään luomua aiempaa rohkeammin.

– Luomun tunteminen on osa keittiömestarin ammattitaitoa, hän toteaa.

Vuoden Luomukokki -kilpailua tukevat ELMA-messut, L´Uomu Nokka, Luonnonvarakeskus, Metos Oy Ab, MTK ry, Nokian Panimo Oy, Tamminen, Urtekram ja Valio Oy.

Kilpailun säännöt ja aikataulu: http://proluomu.fi/luomukokkikilpailu/
Ilmoittautumislinkki: http://proluomu.fi/vuoden-luomukokki-2016/

Pro Luomu ry on luomualan toimijoiden yhteistyöjärjestö, jonka tehtävänä on edistää luomun kasvua ja kehitystä Suomessa. Yhdistyksellä on yli 55 jäsentä, jotka edustavat ruokaketjun toimijoita tuottajista kauppaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs