Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Vuoden 2016 Leipäkauppa -kilpailun finalistit selvillä

Suomen Leipuriliitto

Vuoden 2016 Leipäkauppa -kilpailun finalistit selvillä

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2015 klo 09:15
Julkaisija: Suomen Leipuriliitto

Suomen Leipuriliiton järjestämä Vuoden 2016 Leipäkauppa -kilpailu on nyt finalistivaiheessa. Valintaraati on käynyt tutustumassa kaikkiin Leipuriliiton paikallisyhdistysten asettamiin maakunnallisiin ehdokaskauppoihin. Tämän karsintakierroksen perusteella on valittu neljä finalistikauppaa, jotka ovat:

K-citymarket Kaakkuri, Oulu
Prisma Joensuu
Sokos Herkku, Tampere
K-citymarket Sello, Espoo

Loppukilpailijat valitsi raati, johon kuuluivat tuoteryhmäpäällikkö Vilhelmiina Erkkola, Fazer Leipomot Oy, myyntineuvottelija Mai Britt Jaakkola, Leivon Leipomo Oy, sekä toimitusjohtaja Mika Väyrynen, Suomen Leipuriliitto ry.

Vuoden Leipäkauppa valitaan nyt kahdennenkymmenennen kerran. Valinnassa vuorottelee nykyisin kaksi sarjaa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana hypermarketit ja tavaratalot ja joka toinen vuosi näitä pienemmät päivittäistavarakaupat. Vuoden 2016 Leipäkauppa valitaan hypermarkettien ja tavaratalojen sarjassa.

Tammikuussa loppukilpailuraati käy arvioimassa finalistit ennalta ilmoittamattomana aikana. Voittaja julkistetaan helmikuussa.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa arvosteluperusteita ovat tuotteiden tuoreus, valikoiman monipuolisuus, paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten leipomoiden tuotteiden saatavuus, leipäosaston siisteys ja järjestys sekä leipäosaston henkilökunnan asiantuntemus ja palvelualttius. Raati kiinnittää huomiota myös tuotteiden esillepanoon, leipäosaston omaleimaisuuteen sekä erityisruokavaliotuotteiden saatavuuteen. Vuoden Leipäkaupan valinnassa painaa erityisesti se, että tuotteet ovat Suomessa valmistettuja.

Kuluttajat arvostavat leivässä eniten tuoreutta ja makua, joista kaupan ja leipurin on huolehdittava yhteistyössä. Vuoden Leipäkauppa -kilpailu on yksi tapa edistää suomalaista leipäkulttuuria. Tämän vuoden eli Vuoden 2015 Leipäkauppa valittiin pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa ja voittaja oli S-market Rantakatu, Joensuu.

Tiedustelut: Suomen Leipuriliitto ry, toimitusjohtaja Mika Väyrynen, p. 0400 887 761.

 

Liitetiedostot

Suomen Leipuriliitto ry on vuonna 1900 perustettu leipomoalan ammatinharjoittajien, yritysten ja henkilöiden toimialajärjestö, joka edistää jäsentensä ammatillisia ja taloudellisia etuja, leipomoalan yleisiä toimintaedellytyksiä, leipäkulttuuria, leipomoalan arvostusta ja yhteistoimintaa alalla sekä valvoo jäsentensä etuja työsuhteissa. Julkaisemme myös maamme ainoaa leipomoalan ammattilehteä, Leipuria.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs