Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Vuoden 2016 Leipäkaupan valinta käynnistyi juhlavuoden tunnelmin

Suomen Leipuriliitto

Vuoden 2016 Leipäkaupan valinta käynnistyi juhlavuoden tunnelmin

Tiedote.
Julkaistu: 10.09.2015 klo 09:27
Julkaisija: Suomen Leipuriliitto

Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen on jälleen käynnistänyt Vuoden Leipäkaupan valinnan.  Tunnustuksella on arvostettu ja pitkä perinne, sillä se jaetaan juhlavasti jo kahdennenkymmenennen kerran. Tunnustus myönnetään ensi vuoden helmikuussa päivittäistavarakaupalle, joka on esimerkillisesti paneutunut ja panostanut leipomotuotteiden kauppaan ja huomioinut monipuolisesti kuluttajien toiveet ja tarpeet. Vuoden Leipäkauppa -tunnustuksella palkitaan sekä kauppaa että sen leipäosaston henkilökuntaa suomalaisen leipäkulttuurin ja leivän arvostuksen hyväksi tehdystä työstä.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa vuorottelee kaksi sarjaa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana hypermarketit ja tavaratalot ja joka toinen vuosi näitä pienemmät päivittäistavarakaupat. Vuoden 2016 Leipäkaupan valinnassa ovat mukana hypermarketit ja tavaratalot.

Valinta etenee siten, että ensin Suomen Leipuriliiton paikallisyhdistykset nimeävät omalta alueeltaan parhaaksi leipäkaupaksi katsomansa päivittäistavarakaupan. Nämä alueelliset ehdokkaat julkistetaan 16.10.2015 eli Maailman leipäpäivänä. Osoitukseksi valinnasta paikallisyhdistys luovuttaa kaupalle ehdokkuudesta kertovan banderollin ”EHDOLLA VUODEN 2016 LEIPÄKAUPAKSI”. Esiraati kiertää ehdolla olevat leipäosastot ja valitsee kolme loppukilpailijaa. Lopullinen valitsijaraati nimeää niiden joukosta voittajan, joka palkitaan helmikuussa ”VUODEN 2016 LEIPÄKAUPPA” -tittelillä. Kummallakin kerralla raati vierailee kaupoissa ennalta ilmoittamattomana aikana.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa kiinnitetään huomiota tuotteiden tuoreuteen, valikoiman monipuolisuuteen, valtakunnallisten, alueellisten ja paikallisten leipomotuotteiden saatavuuteen sekä erityisruokavaliotuotteiden tarjontaan. Positiivisena asiana huomioidaan erityisesti se, että tuotteet ovat kotimaassa valmistettuja. Arvostelun kriteereitä ovat myös leipäosaston yleisvaikutelma, siisteys ja järjestys, henkilöstön asiantuntemus ja palvelualttius. Lisäksi arvioidaan tuotteiden esillepanon näyttävyyttä ja leipäosaston omaleimaisuutta.

Kuluttajat arvostavat leivässä eniten tuoreutta ja makua. Niistä huolehtiminen onkin kaupan ja leipurin yhteinen asia. Vuoden Leipäkauppa -kilpailulla edistämme tätä yhteistä asiaa suomalaisen leipäkulttuurin kehittämisessä.

Vuonna 2015 Vuoden Leipäkaupaksi, jolloin mukana olivat pienemmät päivittäistavarakaupat, valittiin S-market Rantakatu, Joensuu. Vuoden 2014 Leipäkaupaksi valittiin hypermarkettien ja tavaratalojen sarjassa K-citymarket Kouvola, Anne ja Simo Hiltunen Oy.

Lisätietoja: Suomen Leipuriliitto ry, tj. Mika Väyrynen p. 0400 887 761

 

Suomen Leipuriliitto ry on vuonna 1900 perustettu leipomoalan ammatinharjoittajien, yritysten ja henkilöiden toimialajärjestö, joka edistää jäsentensä ammatillisia ja taloudellisia etuja, leipomoalan yleisiä toimintaedellytyksiä, leipäkulttuuria, leipomoalan arvostusta ja yhteistoimintaa alalla sekä valvoo jäsentensä etuja työsuhteissa. Julkaisemme myös maamme ainoaa leipomoalan ammattilehteä, Leipuria.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs