Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Voiko astiat korvata leivinpaperilla? Kolme valmistusvinkkiä kalalle

SAGA

Voiko astiat korvata leivinpaperilla? Kolme valmistusvinkkiä kalalle

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2016 klo 13:02
Julkaisija: SAGA

Tarvitaanko kalan kokkaamisessa astioita, paistinpannun kantta tai rasvaa? Ei välttämättä. Moni suomalainen käyttää leivinpaperia vielä suppeasti, enimmäkseen ”peltipaperina”. Laadukkaalla SAGA Leivinpaperilla voi kuitenkin helpottaa merkittävästi ruoanlaittoa ja korvata monia astioita sekä rasvan käyttöä.

1. Höyrytä terveellisesti yhdessä nyytissä
Korkealaatuinen SAGA Leivinpaperi kestää kosteutta ja keittämistä ja soveltuu hyvin käytettäväksi aromikypsentämiseen. Aromikypsennys suljetussa leivinpaperinyytissä on hellävarainen tapa kalan kypsentämiseen: vain tilkka vettä kiehumaan tavalliseen kattilaan, kala leivinpaperista tehtyyn nyyttiin, nyytti kattilaan ja pian ruoka on valmis.

Samassa nyytissä voi kypsentää myös vihannekset ja muut lisukkeet. Tämä säilyttää ruoan aromit ja vitamiinit. Ruoan voi tarjoilla leivinpaperinyyteissä suoraan lautaselle, mikä tuo kivaa vaihtelua ateriointiin. Aromikypsennyksestä ei myöskään synny juurikaan tiskiä, ja käytettyjen astioiden puhdistamiseksi riittää useimmiten kevyt huuhtaisu.

2. Paista pannulla ilman rasvaa ja roiskeita
Kalan voi kypsentää paistinpannulla SAGA Leivinpaperin päällä ilman lisättyä rasvaa. SAGA Leivinpaperi sietää korkeitakin lämpötiloja ja sopii siksi myös paistamiseen. Paistinpannu on helppo puhdistaa, kun ruoka ei pala pannuun kiinni. Paistopinnat ruskistuvat paperin läpi.

SAGA Leivinpaperin voi myös taittaa kahtia ja laittaa lohifileen paperin väliin. Näin paperi toimii samalla kantena, mikä vähentää rasvan roiskumista hellalle ja seiniin. Muutenkin SAGA Leivinpaperilla voi korvata paistinpannun kannen. Leivinpaperi estää roiskeet, mutta ei sulje pannua tiiviisti, jolloin ruoan rapeat paistopinnat säilyvät.

3. Kääri paperiin valmistaessa
Kalan marinointi on helppoa SAGA Leivinpaperissa. Laita kala leivinpaperin päälle ja taittele kääre kiinni. Mikä parasta, kalan voi laittaa kääreessä suoraan uuniin tai pannulle. Tämä suojaa kalaa kuivumiselta, ja kokkaaminen on siistiä. Myös graavikala tekeytyy mainiosti paperikääreessä.

SAGA Leivinpaperi valmistetaan Suomessa kotimaisesta sertifioidusta puuraaka-aineesta. Käytön jälkeen voit hävittää sen lajittelemalla biojätteeseen tai kompostoimalla.

Poimi alta SAGAn kalaresepti, joissa kala kypsennetään nyytissä. 


Paperissa höyrytettyä kuhaa välimeren tapaan (4:lle)

4 kuhafileetä ilman nahkaa
4 siivua parmankinkkua
200 g kirsikkatomaatteja
50 g oliiveja
50 g kapriksia
200 g keitettyä pinaattituorepastaa
tuoretta salviaa
suolaa, oliiviöljyä

Poista kaloista ruodot. Mausta fileet kevyesti suolalla ja kääri rullaksi. Kääri kunkin fileerullan päälle kinkkusiivu ja pari salvian lehteä. 

Levitä pöydälle neljä SAGA Leivinarkkia ja jaa valmiiksi keitetty pinaattipasta, kirsikkatomaatit, oliivit ja kaprikset samankokoisiksi annoksiksi kunkin arkin keskelle. Laita kuha-kinkkurulla jokaisen annoksen päälle ja ripottele pinnalle oliiviöljyä. 

Tee SAGA nyytti: nosta paperin reunat ylös, purista pussin suu kiinni ja sido ruoanlaittonarulla. Laita isoon kattilaan vettä kiehumaan niin, että vettä on muutaman sentin verran kattilan pohjalla. Nosta nyytit poreilevaan veteen ja kypsennä 8 minuuttia. Pyyhkäise nyytin pohja kuivaksi talouspaperilla ennen kuin laitat sen lautaselle. 


Tuotetiedot
:
SAGA Leivinpaperi, 38 cm x 20 m, riittää 50 pellille, hinta noin 2,70 €
SAGA Leivinpaperi, 38 cm x 10 m, riittää 25 pellille, hinta noin 1,50 €
SAGA Leivinarkki, 38 cm x 42 cm, 24 arkkia, hinta noin 1,50 €

Tuotenäytteet ja kuvapyynnöt:
Viestintätoimisto Drum, Annamari Säteri, annamari.sateri@drum.fi, p. 050 409 2177

Lisätiedot:
Jenni Kujala, markkinointijohtaja, Baking & Cooking, Metsä Tissue, puh. 044 590 5352, jenni.kujala@metsagroup.com

Liitetiedostot

SAGA on kotikokkien ja ammattilaisten luottomerkki ympäri maailman. Vähittäismyynnin valikoimaan kuuluvat SAGA Leivinpaperi, Leivinarkki, Eväspussit, Pergamiini, Voipaperi, Folio ja Tuorekelmu. www.sagacook.fi   

Metsä Tissue tuo korkealaatuisilla pehmo- ja ruoanlaittopapereillaan mukavuutta jokaiseen päivään. Metsä Tissue on yksi Euroopan johtavista koti- ja suurtalouksien pehmopaperituotteiden toimittajista ja maailman johtava ruoanlaittopapereiden toimittaja. Yhtiön päätuotemerkit ovat Lambi, Serla, Mola, Tento, Katrin ja SAGA. Metsä Tissuella on tuotantoa viidessä maassa, sen liikevaihto vuonna 2015 oli 1,0 miljardia euroa, ja se työllistää noin 2 800 henkilöä. Metsä Tissue on osa Metsä Groupia. www.metsatissue.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs